Rock Filarmonica Oradea a organizat sâmbătă, 6 august, cea de a XXII-a ediție a concertului rock-comemorativ „Give peace a chance”. Anul acesta s-au comemorat 71 de ani de la tragedia atomică de la Hiroshima, din 1945. Concertul are o tradiţie de peste 20 de ani în Oradea şi a reuşit de fiecare dată, prin programul propus, să impresioneze spectatorii.

Cea de a XXII-a ediţie a concertului rock comemorativ, cel mai longeviv dintre evenimentele muzicale bihorene, a avut ca invitaţi numeroşi artişti şi trupe şi s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Oradea. Evenimentul a fost găzduit în curtea noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Iniţiativa Rock Filarmonica Oradea este unică în lume şi s-a bucurat de popularitate încă de la lansare.

Anul acesta, însă, numărul orădenilor prezenţi în public la eveniment a fost relativ mic comparativ cu ediţiile precedente. Poate vremea imprevizibilă a dat de gândit atât spectatorilor, cât şi artiştilor care, deşi invitaţi, nu au onorat într-un final concertul prin prezenţa lor. Într-adevăr vremea capricioasă a scurtat durata evenimentului, „stricând” exact partea finală. Cu toate acestea, organizatorii sunt decişi să ducă această tradiţie mai departe şi să promoveze muzica bună, live, şi mesajul păcii şi în anii următori.