Beneficiarii Centrului de zi al Fundației de Scleroză Multiplă Bihor au participat, înainte de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului, la tradiționala serbare de Crăciun, o manifestare de suflet al cărei invitat special a fost Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul ortodox al Oradiei.

 

În apropierea Crăciunului, Fundația de Scleroză Multiplă Bihor a organizat un eveniment socio-cultural dedicat persoanelor cu dizabilități și tuturor voluntarilor și suporterilor care s-au alăturat Centrului de zi al Fundației de Scleroză Multiplă Bihor.

Anul acesta, oaspetele de seamă al evenimentului a fost Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul ortodox al Oradiei, care le-a umplut celor prezenți inimile cu daruri duhovnicești, atât de necesare în zilele noastre pentru liniștea și pacea sufletească.

Moș Crăciun a venit, în acest an, nu numai cu cadouri pentru cei afectați de dizabilitate, ci și cu cele mai frumoase colinde prin Ansamblul Artistic Profesionist Crișana, condus de Leontin Ciucur. Îndrăgiții artiștii au adus bucurie în sufletele oamenilor prin repertoriul bogat în colinde și obiceiuri vechi din județul Bihor.

Partenerii evenimentului au fost Fundația de Scleroză Multiplă Bihor, Asociația Deficienților Locomotori Bihor, Asociația de Scleroză Multiplă din România, Asociația Acoperământul Maicii Domnului, Federația Filantropia și Asociația Filantropia Oradea.

La finalul evenimentului, Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului i-a invitat pe toți participanții la o agapă comună, pregătită cu sarmale de post, fasole bătută și cozonaci. În plus, toți beneficiarii au primit daruri oferite de Asociația Umanitară Safir și Auchan Romania.

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, celor care au gătit atâtea bunătăți, dar și sponsorilor”, au transmis organizatorii evenimentului.