Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că există posibilitatea ca Maximilian Nicu, mijlocaşul de origine română al liderului din Bundesliga, Hertha Berlin, să bifeze primele meciuri pentru naţionala României în preliminariile CM 2010, chiar dacă are cetăţenia germană.

"Depinde cât vor dura formalităţile pentru a deveni cetăţean român. Părinţii lui şi-au pierdut cetăţenia atunci când au emigrat în 1977 sau 1978. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, ar fi fost mult mai uşor, aşa, însă, o să dureze aceste formalităţi. Dacă va merita şi vom considera că este nevoie de el la echipa naţională, se poate întâmpla să evolueze pentru România în aceste preliminarii", a spus Victor Piţurcă.
Selecţionerul a precizat că Maximilian Nicu se află de mai mult timp în atenţia sa: "Pe noi ne interesează absolut toţi jucătorii, restul îl veţi afla când va fi cazul. Maximilian Nicu este monitorizat de mult timp, deocamdată îi vedem calităţile şi vom vedea dacă ne vom hotărî în privinţa selecţionării lui. El nu are cetăţenie română, când va avea, vom discuta de pe alte poziţii".