Liderul PDL Bihor, senatorul Petru Filip, şi-a anunţat, vineri, colegii din Biroul Permanent Judeţean că renunţă la fotoliul de preşedinte al filialei. Ba mai mult, acesta le-a comunicat că nu mai are de gând să candideze la alegerile interne programate pentru data de 2 iulie. Petru Filip, care deţine funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, ar fi acuzat modul în care se desfăşoară campania internă de la înscrierea în cursă a deputatului Ştefan Seremi.

Şedinţa ordinară a BPJ, desfăşurată vineri la sediul PDL din Parcul Traian, s-a dovedit a fi una extrem de furtunoasă. Preşedintele filialei, senatorul Petru Filip, şi-a anunţat demisia din funcţie, şocându-şi colegii, mai ales că decizia a fost luată cu doar o lună înainte de alegerile pentru noua structură de conducere. Potrivit unor surse din cadrul filialei, Filip ar fi acuzat că lucrurile ar fi degenerat în PDL Bihor după ce Seremi şi-a început campania electorală în interiorul partidului. Filip a anunţat că şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al PDL Bihor premierului Emil Boc şi le-a comunicat celor prezenţi la şedinţă că nu are de gând să mai candideze pentru un nou mandat. „Eu cred că a fost nemulţumit de modul cum se derulează campania internă pentru alegeri, stilul acestei campanii nu e pe placul său. A considerat că e mai bine să se retragă din fruntea partidului şi din competiţie pentru a nu scinda partidul", susţine Dorin Corcheş, consilier local şi preşedinte executiv al PDL Oradea.

Petru Filip s-a aflat la conducerea filialei bihorene a PDL de peste 10 ani, acesta neavând, până acum, contracandidaţi la fotoliul de preşedinte, alegerile fiind doar o formalitate pentru fostul lider democrat-liberal. Situaţia s-a schimbat în acest an, când Ştefan Seremi, prim-vicepreşedinte al filialei, şi-a anunţat înscrierea în cursă. În aceste condiţii, alegerile interne se anunţau destul de tensionate, având în vedere şi articolele din presa locală a ultimelor săptămâni. Retragerea din competiţie a lui Petru Filip ar putea fi cauzată şi de faptul că acesta nu este prea popular în rândul aleşilor PDL, primarii preferându-l pe Seremi. După demisia lui Filip, conducerea filialei ar trebui să fie asigurată chiar de opozantul său, Ştefan Seremi, deoarece acesta este numărul doi în partid. Alegerile interne în PDL Bihor au demarat deja, ele urmând să se finalizeze o dată cu Conferinţa Judeţeană programată să aibă loc în data de 2 iulie. Până atunci, este timp suficient pentru ca alţi democrat-liberali să-şi anunţe candidatura.

 

Surse din interiorul partidului dau ca posibili contracandidaţi ai lui Sremi la şefia filialei pe Traian Abrudan, vicepreşedinte al PDL Bihor şi director al APIA, dar şi pe Mircea Matei, recent promovat la Bucureşti ca şef de agenţie.