CSM Digi Oradea a pierdut primele două jocuri ale finalei cu Steaua (8-9 şi 5-7), desfăşurate la Bucureşti, dar oficialii campioanei au criticat vehement arbitrajul. Pentru ca istoria să nu se repete, clubul orădean a solicitat FR Polo delegarea unor arbitri străini la meciurile 3 şi 4 de la Oradea.

 

În cele din urmă, forul naţional de polo s-a conformat, astfel că următoarele partide vor fi oficiate de croaţii Dragan Stampalja şi Nenad Peris, deşi iniţial optase tot pentru arbitri autohtoni, Mihai Bălănescu, din Bucureşti, şi Mihnea Alexandrescu, din Cluj-Napoca. „Ar fi fost deja prea mult”, a afirmat Florin Birta, directorul CSM Oradea şi vicepreşedinte la FR Polo.

Meciul 3, decisiv pentru ca echipa orădeană să mai spere la titlu, va avea loc luni, 23 mai, de la ora 18.00. Doar în cazul unui victorii a CSM Digi se va mai disputa un joc şi marţi, de la ora 19.45, tot la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

Altfel, în acelaşi bazin, Crişul Oradea va juca astăzi, de la ora 16.30, a doua partidă pentru locurile 7-8, cu CSU Poli Cluj. Prima a fost câştigată de juniorii orădeni în deplasare, cu 10-7. În eventualitatea unui nou rezultat pozitiv, Crişul va încheia sezonul pe poziţia a 7-a, similară cu cea de anul trecut.