Şoc şi groază ieri dimineaţă pentru o familie dintr-o localitate bihoreană. După ce, în urmă cu o lună, două persoane din comuna Bratca au fost muşcate de un lup turbat în propriile gospodării, ieri dimineaţă, un alt lup a dat năvală în satul Căbeşti, vandalizând la propriu autoturismul unei familii, parcat în faţa casei.

 

Ieri dimineaţă, în jurul orei 06.00, trezit de un zgomot ciudat, Sorin Alb, domiciliat în satul Căbeşti, la nr. 157, a ieşit buimac în stradă, mare fiindu-i mirarea să constate că propriul autoturism era "atacat" de un lup. Animalul a sfârtecat pătura care proteja peste noapte parbrizul împotriva îngheţului, a distrus lamelele ştergătoarelor, dar s-a „răzbunat" şi pe plăcuţa cu numărul de înmatriculare montată pe spoilerul autovehiculului. În situaţia dată, omul a relatat neobişnuita îmtâmplare la numărul unic de urgenţă 112 . La faţa locului s-a deplasat cu promptitudine şeful de post din comună, însoţit de un vânător, pornind în urmărirea fiarei care se refugiase în vegetaţia uscată de pe malul văii Roşiei. Conform martorilor oculari, lupul prezenta simptome clare de turbare, motiv pentru care, după ce s-a asigurat că nu există niciun pericol de a răni pe cineva, vânătorul a împuşcat animalul, care a fost introdus într-un sac şi transportat la Ocolul Silvic din Beiuş. De aici, hoitul a ajuns la Direcţia Sanitar-Veterinară din Oradea, unde, în urma analizelor, se va stabili dacă animalul era turbat sau nu. "În cursul zilei de azi vom şti cu exactitate dacă lupul era sau nu turbat, ca urmare a analizelor de laborator ce i-au fost efectuate. În funcţie de acest rezultat se vor lua o serie de măsuri, localitatea bihoreană urmând a fi pusă sub observaţie", ne-a declarat directorul DSVSA, Mircea Budău.

 

Din fericire, animalul nu a atacat nicio persoană, cu atât mai mult cu cât la ora la care s-a semnalat incidentul zona era destul de circulată, întrucât zilnic pe acolo trec navetiştii care se îndreaptă spre staţiile de autobuz. Vom reveni...