CSM Digi Oradea - Rari Nantes Florentia 10-5 (3-1, 1-0, 2-2, 4-2)
Echipa antrenată de Cornel Gordan va fi prezentă pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finală ale LEN Trophy, după ce au izbutit să îi elimine pe italienii de la Rari Nantes Florentia în optimile de finală ale competiţiei. Învinşi la patru goluri diferenţă în peninsulă, poloiştii orădeni au făcut o partidă perfectă şi s-au impus cu 10-5 (3-1, 1-0, 2-2, 4-2), după o întâlnire pe care au controlat-o da capo al fine.
Debutul partidei a stat sub semnul echilibrului, Monostori respectiv Sottani marcând în situaţii de superioritate numerică. Impulsionaţi de cei 1.000 de spectatori care au asistat la partidă, orădenii au recuperat încă după primul sfert jumătate din diferenţa cu care au pierdut în Italia, după două goluri semnate de Andrei Creţu şi Kadar. Apărarea a funcţionat bine pentru ambele echipe în sfertul secund, singurii care au marcat fiind orădenii, prin Diaconu, care a făcut ca la pauza mare tabela de marcaj să indice scorul de 4-1. Avantajul luat de italieni în partida tur a fost anihilat în debutul celui de-al treilea sfert, când Chioveanu a marcat pentru 5-1. Italienii nu s-au dat bătuţi aşa uşor şi au marcat două goluri consecutive, profitând de un moment de respiro al orădenilor, dar înaintea ultimelor opt minute CSM Digi a refăcut diferenţa de trei goluri graţie reuşitei lui Creţu, care a dus scorul la 6-3.
Ultimul sfert s-a jucat cu nervii întinşi la maxim. Italienii au marcat primii, dar peninsularii s-au prăbuşit sub presiunea fantastică exercitată de publicul orădean. Purtată pe braţe de propriii suporteri, CSM Digi Oradea, având în Barat un adevărat înger păzitor, a marcat de patru ori consecutiv, ceea ce a făcut ca înaintea ultimului minut de joc calificarea să fie decisă, 10-4. Rari Nantes Florentia nu a mai reuşit până la final decât să mai reducă din handicap, fluierul final declanşând fiesta în Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu" pentru a doua calificare consecutivă a echipei antrenate de Cornel Gordan în sferturile de finală ale LEN Trophy.
CSM Digi Oradea - Rari Nantes Florentia: 10-5 (3-1, 1-0, 2-2, 4-2)
CSM Digi: Barat, Samuilă 1, Baidoc, Diaconu 1, Chioveanu 1, Popoviciu, Tarnoveţchi, Kincses 1, A. Creţu 1, Monostori 4, Kadar 1, Negrean, D. Creţu. Antrenor: Cornel Gordan
Rari Nantes Florentia: Minetti, C. Radu 1, Ninfa, Pagani 3, Razzi, Cocchi , A. Di Fulvio, Mandolini, Mugelli, F. Di Fulvio, Sottani 1, Gobbi, Bini. Antrenor: Dusan Popovic.