Selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat pe mijlocaşul Dacian Varga, de la echipa de liga a II-a, Sportul Studenţesc, în locul lui Adrian Mutu, accidentat. În partida amicală de mâine, cu Croaţia, nu va evolua nici Cristian Chivu, incomplet refăcut din punct de vedere medical.

"Avem iar probleme de lot, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut. Sunt jucători importanţi care sunt accidentaţi. Nici Chivu şi nici Mutu nu pot participa la această acţiune. Chivu şi-a revenit după o accidentare, nu este la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic. Iar cu Mutu am discutat aseară, are o contractură musculară. Azi o să facă investigaţii mai amănunţite. Sper să fie numai o contractură. L-am chemat pe Dacian Varga în locul lui Mutu. El era în Bucureşti, venise cu nişte probleme personale aici pentru că echipa lui este acum, în Antalya, în cantonament. Mă gândisem şi la Curtean, dar el e plecat în cantonament", a spus selecţionerul.
Piţurcă a explicat că renunţarea la Cristian Chivu nu are legătură cu faptul că soţia acestuia urmează să nască. "Nu a avut nicio importanţă faptul că trebuie să născă soţia lui Chivu. Era mai bine să-l las la echipa de club. El nu este încă refăcut complet plus că vreau să-i văd la lucru pe Goian şi Tamaş. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care nu l-am chemat pe Cristi Chivu. În ultimul timp el s-a accidentat destul de des şi vreau să sudez acest cuplu de fundaşi centrali", a adăugat Victor Piţurcă.
Piţurcă îşi doreşte ca naţionala României să obţină în amicalul cu Croaţia un rezultat care să le dea un moral bun jucătorilor săi pentru partidele din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, cu Serbia şi Austria. "Croaţia este o echipă care nu mai are nevoie de prezentare. Aş dori să fie un test cât mai util pentru noi. Sper să scoatem un rezultat bun care să ne dea moral pentru dubla cu Serbia şi Austria", a spus Victor Piţurcă.
Partida va începe la ora 20.45 şi va fi transmisă de Antena 1.