13.05.2010

Vremea de aici s-a încălzit brusc, afară fiind temperaturi de 30 de grade, însă avem noroc că pe scena pavilionului adie un vânt care face căldura mai uşor de suportat. Ieri am avut zi liberă şi mare parte dintre noi a folosit-o efectiv pentru odihnă şi program gospodăresc. Şi pentru mine a fost binevenită, era necesar să-mi "încarc bateriile", aşa că am stat toată ziua la hotel făcându-mi ordine printre documente şi punând la punct noi planuri de activitate.

 

Colegii din grupa 2 au fost azi la spectacol. Sunt satisfăcut că totul se desfăşoară bine, formaţia condusă de Adi Miescu se descurcă chiar foarte bine, dansatorii şi soliştii se duc cu plăcere la spectacole. Trebuie să remarc sonorizarea excelentă care uşurează mult munca, în mod special, a soliştilor vocali. Echipa de sonorizare are în dotare un mixer digital complex care permite memorarea setărilor, fiind la îndemână reproducerea reglajelor pe fiecare echipă de artişti, întocmai cum au fost realizate la probele de sunet. Colegii mei au fost norocoşi azi întrucât reporterii de la Televiziunea Română i-a intervievat pe toţi cei care au fost de serviciu şi a înregistrat secvenţe din spectacole, urmând a fi difuzate în ţară.

 

4.05.2010

Rămân surprins de perseverenţa publicului şi facem mereu calcule cu planificarea spectacolelor în aşa fel încât apariţiile noastre să cuprindă programe cât mai diversificate. Nu e deloc la îndemână să acoperi un program aşa extins şi să prezinţi şi repertorii diferite, dar artiştii noştri se descurcă excelent. Prezentăm momente din cât mai multe zone folclorice ale ţării, alternând apariţiile instrumentale cu cântece vocale şi dansuri, dansatorii schimbând câte trei, patru costume populare într-o tură. La una dintre apariţiile de azi o delegaţie din Hong Kong s-a adresat staffului să repetăm un dans din program şi după aceasta ne-a adresat invitaţia de a participa la cel mai mare Festival Internaţional de Folclor din China, care se va desfăşura la Shenzhen, în apropiere de Hong Kong. De mare succes se bucură momentele interactive în care invităm publicul spectator la dans, momente care se transformă în adevărate şedinţe foto, chinezii fiind foarte dornici să se fotografieze alături de noi. Fac acest lucru de câte ori au ocazia, dacă iese careva din pavilion îmbrăcat în costum popular, este asaltat imediat de publicul dornic de fotografii. (va urma)