Şi UDMR a ales să aştepte ultima zi pentru a se înscrie în cursa electorală atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi la Oradea. Primii 12 cadidaţi pe lista pentru CJ Bihor au fost prezentaţi de către Pasztor Sandor în faţa statuii lui Szacsvay Imre din Parcul Libertăţii, în timp ce prezentarea candidaţilor la Oradea s-a făcut la Queen’s Pub.

Lista pentru CJ Bihor a UDMR este deschisă de către directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Pasztor Sandor. Înainte de depunerea candidaturilor, el a făcut o scurtă prezentare a ocupanţilor primelor 12 poziţii, menţionând că, pentru prima dată, echipa a fost stabilită pe alte criterii decât până acum. Astfel, poziţia a doua a revenit reprezentantului Bisericii Romano-Catolice, care l-a desemnat pe Szabo Ştefan, actual consilier judeţean. Poziţia a treia a revenit Bisericii reformate, care l-a propus pe Szaboszlai-Gaspar Istvan. Urmează, în ordine: Boda Gergely - din partea organizaţiilor de tineret, Kery Hajnal - inspector general adjunct la ISJ Bihor (din partea sistemului de învăţământ), Grim Andras - reprezentant al comunităţilor foarte mici de maghiari din judeţ, Peter Zoltan, fost ziarist, din partea societăţii civile, Helmeczi Jozsef - din partea PCM Bihor, Lakatos Ioan - comunitatea romă, medicul Morvay-Szabo Edina - sistemul sanitar, Nagy Zoltan - reprezentant al micilor fermieri şi antrenorul Vig Zoltan - reprezentant al vieţii sportive.

În ceea priveşte municipiul Oradea, UDMR merge pe mâna viceprimarului Huszar Istvan pentru funcţia de primar. Lista pentru Consiliul Local îi mai cuprinde pe: Kecse Gabriella, Kirei Melinda, Kis Gabor, Kecskes Iren, Peto Dalma, Vegh Margareta, Jakabbffy Ladislau, Czvikker Katalin şi Somogyi Orsolya.