Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a făcut, ieri, o sinteză a sezonului competiţional 2007-2008, dar şi a activităţii acestui for fotbalistic. Preşedintele Valer Vancea a mai vorbit şi despre campionatele care vor debuta peste aproximativ două luni.

"A fost un sezon liniştit, fără probleme semnificative. Îmbucurătoare sunt şi rezultatele echipelor din campionatele noastre la fazele superioare. Liberty II a promovat în Liga a III-a, echipa de juniori A1 a Frontierei a ajuns la etapa zonală, grupa de juniori D de la FC Bihor a acces în semifinalele Campionatului Naţional, cea a copiilor născuţi în 1996 a aceluiaşi club a devenit campioană naţională, iar juniorii C de la Liberty vor juca la turneul semifinal. Mă mai bucură faptul că avem multe echipe de copii şi juniori în competiţiile organizate de noi", susţine Valer Vancea.
Şi în sezonul recent încheiat, AJF Bihor a premiat formaţii din Ligile a IV-a şi a V-a. "Primelor echipe din Liga a IV-a şi a V-a, dar şi golgeterilor şi formaţiilor cele mai disciplinate le-au fost acordate plachete, cupe, echipament sportiv în valoare de peste 10.000 de lei. Sperăm ca în această vară să dotăm echipele şi cu câte o trusă medicală", a spus Vancea, care s-a declarat mulţumit şi de faptul că reprezentantele "fotbalului mic" beneficiază de sprijin din partea Consiliului Judeţean. "E un lucru formidabil că am reuşit să-i capacităm pe cei care conduc judeţul ca să acorde atenţie şi echipelor din eşaloanele inferioare. Este vorba despre 10.000 lei pentru formaţiile de seniori din Ligile a IV-a şi a V-a şi 5.000 lei pentru cele de copii şi juniori. Pentru a beneficia de aceşti bani, echipele doritoare trebuie să întocmească un proiect şi să aibă statutul de club sportiv cu personalitate juridică. Având o asemenea formă de organizare pot beneficia pe viitor şi de alte finanţări", a precizat preşedintele AJF Bihor.
Biroul Executiv al forului fotbalistic judeţean a fixat datele de start ale viitoarei ediţii de campionat. Ligile a IV-a şi a V-a vor debuta în 16-17 august, iar campionatele de copii şi juniori, în 23-24 august. Nou promovatele Nova Cordău şi Cetatea Biharia trebuie ca până în 21 iulie să comunice terenurile pe care vor juca pentru a fi omologate. 28 iulie a fost fixată ca ultima zi pentru înscrierea în Liga a V-a. Faţă de campionatul trecut, şi-au anunţat, până acum, dorinţa de a participa în ultimul eşalon echipe din Felcheriu şi Remetea.
Din Liga a IV-a a retrogradat Granitul Nucet, soartă pe care ar putea să o aibă şi Biharea Vaşcău în cazul în care Liberty II Marghita nu va dori să evolueze în Liga a III-a.
Altfel, perioada de transferări va începe în 15 iulie şi se va încheia cu 48 de ore înaintea primului joc oficial.