Stadion: Biharea

Spectatori: 73

Marcatori: A. Sabău 6, 47, M. Sabău 46 / Kulcsar 82

Biharea: Indrei (46  Pârle) – Deva (76 P.Rădac), S. Micula, Balș, Bulcău, M. Sabău (71 Teaha), Lazăr, A. Micula, A. Ienciu (78 C. Rădac), O.Pașca, A.Sabău. Delegat: Ioan Sabău.

Cetatea: Nemeș – Orban, Kulcsar, Laszlo (56 Antal), Marian, Bajusz, Kocsis, Szucs (15 Keri), Cedula, Știube (46 Megyesi), Rește. Delegat: Jakab Orban.

Arbitri: Adrian Pop – la centru, Alex Beleneși și Bogdan Baciu, asistenți. Observator AJF: Petru Boros.

La prima apariție în actualul sezon pe teren propriu, lângă „Apa Boiului”, vășcăuanii au realizat o partidă foarte reușită, dar au și oferit o surpriză plăcută celor mai fideli suporteri prin faptul că au primit trofeul fair-play din partea AJF Bihor, pentru ediția de campionat 2015-2016.

Înaintea startului de partidă, echipa de la poalele Munților Apuseni a primit din partea de AJF Bihor trofeul fair-play pentru ediția de campionat 2015-2016 din Seria a II-a, Liga a V-a, drept răsplată pentru spiritul de sportivitate care a carcaterizat atât conducerea cât și jucătorii în meciurile disputate, indiferent că a fost vorba de terenul proriu sau deplasări. Festivitatea de premiere a fost oficiată de secretarul AJF Bihor, Petru Boros, care a înmânat diploma și trofeul fair-play președintelui Biharea Vașcău, Ioan „Ness” Porge. Acest meci a mai avut un punct inedit prin faptul că și oaspeții, Cetatea Biharea, sunt în posesia trofeului fair-play ediția de campionat 2015-2016, dar în Seria a I-a, Liga a V-a. Plasați în acest campionat în Seria a II-a, oaspeții au venit la Vașcău cu gândul la victorie însă evoluția vășcăuanilor a fost una superioară, iar victoria una logică în conformitate cu evenimentele derulate pe suprafața de joc, una bine pusă la punct.

Încă din startul meciului gazdele și-au arătat intențiile ofensive, însă șutul lui Deva (4) a trecut puțin peste bară, pentru ca plasa să se scuture prima oară la următoarea fază, când A.Sabău (6) a șutat violent din marginea careului mare. Oaspeții au avut o singură replică prin Rește (13) care a șutat peste bară, după care gazdele au pus stăpânire pe joc. Vășcăuanii puteau avea un avans mai confortabil la pauză însă Nemeș a avut o paradă eficientă la ghiuleaua lui A. Ienciu (43) pentru ca „încheietura” barelor să se opună golului la șutul lui A. Sabău (44). Tabela s-a modificat după pauză foarte repede prin reușitele lui M.Sabău (46) și A.Sabău (47) care au „urcat” scorul la 3-0, unul care a reflectat diferența de joc. După acest „scurtcircuit” oaspeții s-au așezat mai bine în teren, dar nici presiunea vășcăuanilor nu a fost una mai consistentă meciul scăzând în intensitate. Pe final, în urma unei lovituri de colț Kulcsar (82) a redus din handicap (3-1) într-o partidă în care a dominat din plin fair-play-ul, ambele echipe dovedind încă o dată că trofeele primite în ediția precedentă nu au fost întâmplătoare.