*Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, consideră că adversara din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Şahtior Doneţk, încă sărbătoreşte câştigarea Cupei UEFA, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru echipa sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"La prima vedere e un meci greu, cu o echipă foarte bună, ştim ce performanţe au obţinut anul trecut. Dar eu cred că ei încă se gândesc la Cupa UEFA, cred că încă sărbătoresc acel joc. Va fi foarte greu să motivezi nişte jucători care au obţinut o performanţă precum Cupa UEFA, care şi-au îndeplinit un obliectiv important. Nu poţi avea motivaţie, determinare şi aici cred că ar trebui să avem încredere în şansa noastră. Pentru ei, Timişara înseamnă foarte puţin. Trebuie să credem în şansa noastră cu adevărat, nu trebuie să fie doar o poezie. În fotbal se poate întâmpla orice atunci când crezi în tine, în pregătirea pe care o faci. Nu trebuie să ne gândim că nu avem nicio şansă şi voi avea grijă ca în perioada următoare să lucrez foarte mult la psihicul jucătorilor", a declarat Sabău din cantonamentul pe care FC Timişoara îl susţine la Karnten, în Austria.

*Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, la Sport.ro, după tragerea la sorţi a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, că în partida Şahtior Doneţk - FC Timişoara se va vedea care este diferenţa dintre o câştigătoare de cupă europeană şi locul doi din campionatul României.
"Dacă Timişoara va pierde, atunci va fi eliminată de o câştigătoare de cupă europeană, dacă îi bat, atunci este şi mai frumos pentru că e o câştigătoare de Cupa UEFA. Nu ştiu dacă este un avantaj pentru Timişoara că va juca returul pe teren propriu", a spus Dragomir, care a dat asigurări că tehnicianul grupării Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, va sta pe bancă la cele două meciuri.

*Fundaşul stânga român al echipei Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ, a declarat, vineri, că formaţia FC Timişoara, adversara ucrainienilor în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, nu este deloc o formaţie rea, iar jucătorii bănăţeni vor fi motivaţi de venirea antrenorului Ioan Ovidiu Sabău.
"Avem o dublă cu cei de la Timişoara şi vom vedea ce o să fie. Timişoara nu este deloc o echipă rea. Acum, cu noul antrenor, Ioan Ovidiu Sabău, sunt şi mai motivaţi. Ovidiu este un om extraordinar şi cred că va face treabă bună la Timişoara, dar sper ca Şahtior să treacă mai departe", a spus Raţ la GspTv. Fundaşul român a precizat că nu se teme de atmosfera de la meciul retur, de pe stadionul "Dan Păltinişanu". "Vrem să câştigăm. Suntem prieteni înainte şi după joc cu cei de la Timişoara, dar în timpul meciului vom fi adversari. Nu are de ce să-mi fie teamă de atmosfera de la Timişoara. Am jucat pe multe stadioane. Cu siguranţă e mai frumos să joci cu foarte mulţi suporteri decât pe un stadion gol, chiar dacă suporterii sunt împotriva ta", a mai spus Raţ.