"Cireaşa este printre fructe, ceea ce este samuraiul printre oameni", spun japonezii.

Pe lângă faptul că sunt delicioase, cireşele sunt şi bogate în vitamine, minerale şi antioxianti. Aceste fructe ne ajută să ne păstrăm sănătatea, prevenind anumite boli şi pot fi de un real ajutor în cura de slăbire. Betacaroten, vitamina C, potasiu, magneziu, acid folic... sunt numai câteva dintre vitaminele şi mineralele din cireşe. Datorită lor, cireşele previn durerile asociate cu guta şi artrita, previn bolile de inimă, diabetul şi anumite tipuri de cancer. În plus, fibrele contribuie la un tranzit intestinal normal, prevenind constipaţia şi afecţiunile asociate cu aceasta. Un studiu american relativ recent a demonstrat că cireşele sunt utile în special în prevenirea bolilor de inimă. O dietă bogată în cireşe reduce greutatea corporală, în special grăsimea abdominală care este cea mai periculoasă, reduce colesterolul şi inflamaţia, toţi aceştia fiind factori ce contribuie la instalarea bolilor cardiace. Cele mai bune sunt cireşele roşii, care conţin o cantitate mai mare de antioxidanţi. În plus, cireşele sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu, ceea ce înseamnă că ele previn şi tratează retenţia de apă.