Începând de azi, Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) începe distribuirea laptelui praf aferent lunii octombrie a.c., până în data de 2 noiembrie a.c., în limita stocului disponibil. Distribuirea laptelui praf se face în baza reţetei eliberate de medicul de familie, la sediul ASCO, strada Primăriei nr. 42, între orele 14.00-17.00.

Neprezentarea în perioada sus menţionată atrage după sine pierderea cantităţii de lapte praf pe luna în curs. Totodată, laptele praf - formula pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală, eliberată de medicul de familie, numai pentru copii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care au mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării, ori copiii sunt sănătoşi, dar li se constată o creştere nesatisfăcătoare, sau copilul a fost adoptat sau este aflat în familie de plasament, cu mama decedată. De menţionat faptul că Direcţia de Sănătate Publică Bihor a stabilit pe luna octombrie a.c. cantităţile de lapte praf care vor fi distribuite către beneficiari, cantităţi care vor fi respectate indiferent de numărul de cutii prescris pe reţeta eliberată de către medicul de familie.

"Pentru copii între 0-4 luni, se vor distribui 6 (şase) cutii a 400 gr/sugar, iar pentru bebeluşii ce au vârste între 5-12 luni se vor distribui 4 (patru) cutii a 400 gr/sugar. Medicii de familie sunt rugaţi ca la eliberarea reţetelor să ţină seama de cantităţile precizate. De adăugat faptul că aceste cantităţi sunt valabile numai pentru această lună, iar laptele praf este din gama Vitalact Basic", a precizat Adina Madar, director executiv al ASCO.