Sediul Federaţiei Române de Handbal a găzduit recent tragerea la sorţi pentru optimile de finală din cadrul Cupei României la handbal masculin. Ca ocupantă a primului loc în cadrul Seriei B a Diviziei A, CSM Oradea trebuie să ia în calcul un posibil duel cu Dunărea Călăraşi pentru un loc în sferturile de finală, după cum a stabilit forul decizional, o deplasare extrem de lungă în condiţiile în care călărăşenii sunt echipa gazdă.

 

Cu toate că cel mai probabil viitoarea adversară a ocupantei locului al 10-lea din Liga Naţională va fi Minaur Baia Mare, orădenii trebuie să fie pregătiţi pentru un duel cu o echipă din prima ligă. Până în acest moment atât CSM Oradea, cât şi Minaur Baia Mare nu au suferit nicio înfrângere, iar această situaţie are şanse reale să fie menţinută până la finalul turului. Singura remiză a fost înregistrată în duelul direct astfel că, dacă lucrurile vor merge la fel, cele două formaţii se vor afla la egalitate de puncte la jumătatea campionatului. În aceste condiţii departajarea se va face după golaveraj capitol la care băimărenii sunt net superiori. Dar cum în sport se poate întâmpla orice, atât bihorenii, cât şi maramureşenii având dueluri directe cu HCM Sighişoara, a treia clasată, formaţie neînvinsă de asemenea, Sebastian Tudor împreună cu echipa trebuie să ia în calcul o astfel de probabilitate.

 

„Ar face imagine handbalului”

Posibilul duel cu Dunărea Călăraşi se va disputa într-o singură manşă, la data de 17 decembrie, iar după cum declară tehnicianul orădenilor, „există şanse ca el să aibă loc la Arena Antonio Alexe, pe terenul echipei mai slab cotate, şi nu la Călăraşi, aşa cum este afişat pe site-ul FRH”. Un astfel de duel cu siguranţă ar face imagine acestui sport într-un oraş în care pe zi ce trece echipe capabile să facă performanţă au toate şansele să dispară. „O confruntare cu o echipă din Liga Naţională ar fi modalitatea perfectă de promovare a handbalului în oraşul nostru. Cu siguranţă duelul cu Dunărea Călăraşi, formaţie care are în componenţă câţiva jucători străini de valoare, ar aduce un public numeros la Arena Antonio Alexe”, mărturiseşte Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea. Până atunci, bihorenii vor susţine următorul joc oficial miercuri, 23 noiembrie, de la ora 16.00, la Arena Antonio Alexe, unde vor întâlni CNE Sighişoara, a 9-a clasată.

 

Programul partidelor din optimile Cupei României la handbal masculin:

 

Poli Timișoara - Adrian Petrea Reşiţa
HC Odorhei - CSM Focșani
Dunărea Călărași - Locul I din Seria B a Diviziei A
Steaua București - CSM Făgăraș
Locul I din Seria A a Diviziei A - Dinamo București
CSU Suceava - Dobrogea Sud Constanța
Potaissa Turda - HC Vaslui
CSM Satu Mare - CSM București