Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor readuce în actualitate, după şase ani, proiectul "Bihorul în mişcare", menit să impulsioneze mişcarea sportivă la nivel şcolar, dar şi să lărgească aria de selecţie la diferite discipline.

În acest an, acţiunea se desfăşoară la cros, handbal, fete şi băieţi, precum şi la minifotbal masculin. Competiţiile se adresează copiilor nelegitimaţi din clasele a V-a şi a VI-a.

 "Reluăm «Bihorul în mişcare» împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Pe 13 octombrie începe faza locală în şase centre: Aleşd, Beiuş, Salonta, Valea lui Mihai, Marghita şi Oradea. Este o bună oportunitate de a fi văzuţi la lucru copiii talentaţi, dar şi de a oferi un cadru competiţional elevilor din clasele V şi VI, pentru că la Olimpiada Sportului Şcolar se mizează mai mult pe cei din clasele VII şi VIII. Pe această cale invităm antrenorii de atletism, fotbal şi handbal să-i vadă pe aceşti copii, programul având şi rolul unei selecţii", a declarat Petruţ Drăgan, directorul DJST Bihor.

Câştigătoarele la sporturile de echipă din cele şase centre se vor califica în faza finală, programată în 5 noiembrie la Arena Antonio Alexe, în timp ce primii zece clasaţi din fiecare centru vor concura la cros în 28 octombrie, de la ora 13.00, în Parcul I.C. Brătianu.

Organizatorii au reuşit să atragă în această acţiune Decathlon Oradea, care va oferi premii în materiale sportive, şi Selgros, care va răsplăti primii clasaţi cu diverse cadouri. DJST Bihor va pune la dispoziţie diplome, medalii şi cupe inclusiv la etapele locale.