Într-un joc de verificare disputat ieri pe terenul de la Universitate şi pricinuit de faptul că ambele echipe au etapă liberă la acest sfârşit de săptămână, Luceafărul s-a impus la limită 3-2 (1-1) în faţa primei clasate din Liga a IV-a.

 

Cu trei înfrângeri la limită şi o remiză înregistrate de la începutul sezonului de primăvară, staff-ul tehnic al echipei bihorene clasate pe locul al 11-lea în Liga a II-a a dorit să susţină un joc de verificare în condiţiile în care are etapă liberă după ce Unirea Tărlungeni s-a retras din campionat. Adversara din meciul de pregătire a fost Universitatea Oradea, formaţie care a pierdut clar în runda precedentă cu CS Diosig, dar şi-a păstrat poziţia din fruntea fotbalului judeţean. Având în vedere diferenţa de eşaloane, jocul a fost controlat de către echipa pregătită de Alexandru Kiss, „studenţii” mulţumindu-se să se apare exact şi să contraatace periculos ori de căte ori au avut ocazia. A rezultat un duel cu cinci goluri, scorul fiind deschis devreme, în minutul 3, atunci când golgheterul Marius Matei a finalizat o recentrare venită de la Paul Chiş Toie. Egalarea a survenit 12 minute mai târziu, Marius Feher trimiţând în propria poartă apărată de Goia. După pauză, în minutul 55, Marius Matei şi-a îndeplinit încă o dată rolul, înscriind din voleu pentru 1-2. În continuare „luceferii” au trecut de două ori pe lângă majorarea diferenţei prin Arnăutu, care a ratat singur cu portarul şi prin Balla al cărui şut din lateral a lovit doar bara, chiar dacă poarta era goală. În cele din urmă, golul de 1-3 a venit în minutul 80, atunci când Darius Costea, intrat în minutul 70, a şutat de la 18 metri, lângă bară şi fără speranţe pentru Danciu. Meciul avea să se termine la limită, după ce „universitarii” au înscris prin Marian Pop, în minutul 89, după un penalty obţinut de Neaga. Următorul joc al „luceferilor” se va disputa la data de 2 aprilie, de la ora 11.00, atunci când vor înfrunta în deplasare, la Şiria, pe UTA Bătrâna Doamnă, a doua clasată.

 

Universitatea: Danciu - Luca, Bulz, R. Matei, D. Jurcă, Boneta (73 R. Baran), David, A. Ilieş (46 Urbanowski), Suwan (89 Oros), M. Pop, F. Neaga.

Antrenor: Lucian Stance.

 

Luceafărul: Goia (46 Began) - Balea (82 Drăgan), Feher, Cordoş, Ban (81 Ursu) - Cuc (46 Bactăr), Bedea - Chiş Toie, Arnăutu (62 Codoban), Balla (70 Costea) - Matei.

Antrenor: Alexandru Kiss.