Una dintre cele trei echipe de fotbal care activează la nivelul Ligii a III-a, Lotus Băile Felix, a făcut un bilanţ al rezultatelor raportat la investiţiile financiare făcute. Alexa Krenek, preşedintele clubului, şi Gheorghe Ghiţ, antrenorul echipei de fotbal, au concluzionat că anul 2021 a fost unul bun din punct de vedere al performanţelor.

Clasată pe locul al 4-lea înainte cu 3 etape de terminarea sezonului regulat din Seria 10 a Ligii a III-a, Lotus Băile Felix îşi propune calificarea la barajul de promovare în Liga a II-a. Obiectivul este pefect realizabil în condiţiile în care bugetul asigurat de către Primăria Sânmartin dar şi de câţiva sponsori este undeva în jurul sumei de 300.000 euro. Dar cum în fotbal nu întodeauna contează doar banii, până la atingerea acestei ţinte, bihorenii trebuie să fie atenţi în ultimele trei runde în care vor întâlni două dintre forţele acestui campionat, Minaur Baia Mare şi CA Oradea, în timp ce urmăritoarea principală, SCM Zalău, are, cel puţin teoretic, un program mai accesibil, iar cele 5 puncte diferenţă nu par imposibil de surmontat.

 

„Am reziliat contractele a 4 jucători”

„Am avut un retur de campionat mulţumitor în sezonul trecut. Din vară însă situaţia s-a modificat dar cu toate acestea încă ne aflăm într-o perioadă a căutărilor. Spre exemplu, am reziliat recent contractele a 4 jucători (Făgărăşanu, Ad. Popa, Tutuţa, B. Dombradi) care au fost aduşi înaintea cestui campionat dar care nu ne-au confirmat aşteptările şi care ne costau destul de mult fiind obligaţi să le asigurăm şi cazarea. Pentru retur vom încerca să promovăm juniori din zonă. Tot legat de primenirea lotului cu fotbalişti bihoreni am luat legătura cu impresarul Sergiu Bodea care are în portofoliu asemenea jucători. Dar după cum spuneam, despărţirea de cei 4 ne obligă ca în această pauză de iarnă să aducem doi jucători seniori, de preferat bihoreni la origine, un atacant şi un mijlocaş. Tot la capitolul jucători avem şi motive de mândrie. Vlad Costea este aproape de un transfer la FC Botoşani, echipă de Liga I, jucătorul aflându-se şi în vederile Concordiei Chiajna, formaţie din liga secundă. Un alt component al echipei, Eduard Beke, se află de asemenea în vederile a două echipe din Liga I. Indiferent de aceste aspecte, obiectivul echipei rămâne categoric calificarea în playoff. În ceea ce priveşte promovarea în Liga a II-a trebuie să ne estimăm posibilităţile în acest sens. Din punct de vedere financiar nu avem restanţe, Primăria asigurându-ne tot suportul, inclusiv o suplimentare la rectificarea bugetului. În seria din care facem parte sunt de părere că prima şansă la locul I o are CA Oradea”, a mai afirmat preşedintele clubului Lotus Băile Felix.

 

„Un sezon de toamnă bun”

Gheorghe Ghiţ, omul care răspunde de pregătirea echipei, a carcaterizat evoluţia formaţiei pe care o pregăteşte şi a vorbit despre modul în care pot fi introduşi juniorii în cadrul unei echipe de seniori având în vedere planurile clubului de a-şi construi un centru puternic în acest sens. „Am avut o primă parte a campionatului foarte bună şi o ultimă parte în care rezultatele nu au mai fost cele aşteptate. Există mai multe explicaţii pentru asta, principalele fiind accidentările şi suspendările titularilor, absenţe care nu au putut fi suplinite de rezerve. Per ansamblu însă consider că am avut un sezon de toamnă bun. Pentru a avea o şansă să joace la prima echipă, juniorii trebuie în primul rând să se antreneze cu seniorii. Doar astfel putem observa care dintre ei face acel salt calitativ care să îi permită intrarea în prima echipă. Sunt de părere că la nivelul Ligii a III-a obiectivul principal al echipelor ar trebui să fie formarea juniorilor. Un junior care va juca meci de meci va atrage atenţia. Din păcate pentru noi, academiile de elită fac o selecţie foarte bună şi puţini juniori de valoare rămân pe dinafară”, a declarat Gheorghe Ghiţ, antrenorul echipei Lotus.

Echipa va reveni la antrenamente în data de 17 ianuarie, urmând să efectueze un stagiu de pregătire centralizată în Băile Felix. Staff-ul tehnic îşi doreşte 5 jocuri de pregătire, 3 dintre acestea fiind deja perfectate, cu Sportul Şimleu Silvaniei, Şoimii Lipova şi Foresta Tileagd. Primul joc oficial din 2022 se va desfăşura, cel mai probabil, în data de 11 martie, în compania echipei Minaur Baia Mare.