Foştii fotbalişti internaţionali Florin Răducioiu şi Jean Vlădoiu au participat, vineri seara, la o întâlnire cu suporterii bihoreni în cadrul unei conferinţe tematice urmată de proiecţia filmului „Hai, România! Povestea Generaţiei de Aur”.

Foştii fotbalişti internaţionali Florin Răducioiu şi Jean Vlădoiu au participat, vineri seara, la o întâlnire cu suporterii bihoreni în cadrul unei conferinţe tematice urmată de proiecţia filmului „Hai, România! Povestea Generaţiei de Aur”.
Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei. FBI a dezvălui identitatea atentatorului. (Foto/Video)
În intervalul 10 - 12 iulie a.c., în municipiul Oradea, s-a desfăşurat etapa interjudeţeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.
Au fost tone de flori, sute de oameni și multă emoție joi, 11 iulie, în incinta Arena Oradea, la ceremonia care a marcat finalul studiilor universitare pentru cea mai nouă generație de absolvenți ai Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.
Cea de-a XXXI-a ediție a Târgului Meşterilor Populari din România va avea loc în parcul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea. Până acum, au confirmat participarea la manifestare 134 de meșteri populari din zone geografice şi etnografice cunoscute ale ţării, dar și din Republica Moldova, Serbia și Ungaria.
În cadrul Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, vineri, 12 iulie, de la ora 20.00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), va avea loc conferința și proiecția filmului „Hai, România! Povestea Generației de Aur”.
Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a trăit sâmbătă, 6 iulie, un moment de o însemnătate istorică deosebită: ceremonia de decorare – prin Decret al Preşedintelui României, Klaus-Werner Iohannis, a Drapelului de luptă al unităţii, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.
Au fost trei zile de sărbătoare, în weekend, în Oradea. Ediția 2024 a Festivalului Medieval, a avut de toate: spectacole, turniruri, tururi ghidate și parade. Au fost prezenți 600 de cavaleri din 9 țări, alături de oșteni, domnițe, meșteri medievali, menestreli și îmblânzitori de foc, dar și artiști din România și Marea Britanie.
Festivalul Medieval Oradea a fost deschis, oficial, joi, cu o paradă spectaculoasă a cavalerilor, care a pornit de la Centrul Comercial Crișul și a ajuns în Piața Unirii. Aici a avut loc o paradă de modă medievală și un spectacol cu spadasini.
În perioada 4-7 iulie, în Cetatea Oradea, va avea loc unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din Europa.