Pentru elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea ultima săptămână de școală din luna lui Mărțișor a început sub semnul „poveștilor pentru suflet”.

Conform unei inițiative a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, data de 27 martie a fost dedicată, pentru prima dată în acest an, Autorilor Europeni. O inițiativă ce are drept scop promovarea lecturii, în special în rândul tinerilor și a literaturii europene, precum și a diversității culturale și lingvistice europene.

Așa se face că luni, 27 martie, de Ziua Autorilor Europeni, elevii școlii noastre au avut-o ca invitat special, pentru un minunat moment de lectură, pe domnișoara Ioana Revnic, profesor și scriitor european, care ne-a încântat cu frumoasa poveste a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț sau Hozevitul.

Povestea face parte din volumul „Călătorește cu trei sfinți români”, scris de Ioana Revnic, apărut la Editura Basilica, în 2021. Din acest volum mai putem afla, pe lângă povestea Sfântului Ioan Iacob, și poveștile Sfinților Ioan Casian și Dionisie Exiguul.

În cadrul proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet!”, proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, scriitoarea și „povestitoarea” Ioana Revnic a susținut un atelier de povești, ce le-a facilitat copiilor înțelegerea poveștii acestui sfânt, spusă din suflet pentru minunatele suflețele ale școlii noastre.

Copiii s-au bucurat foarte mult de întâlnirea cu scriitoarea și povestitoarea Ioana Revnic, chiar dacă numai prin intermediul ecranului, și au fost captivați de povestea acestui sfânt, ce se sărbătorește în data de 5 august.

Cu speranța că data viitoare o vom primi în clasele noastre nu numai prin intermediul ecranelor, îi mulțumim din suflet Ioanei Revnic pentru momentul special pe care ni l-a prilejuit tuturor!

Prof. înv. primar Florica DĂGĂU