Persoanele pasionate de istoria internațională financiar-bancară sunt invitate să se înscrie, până pe 15 martie 2023, la simpozionul „Muncă, bani, bănci, cultură și politică (secolul XVIII – secolul XX/XXI)”.

 

Bucurându-se de patronajul Universității din Oradea, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Facultatea de Științe Economice și Centrul de Cercetări Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Oradea-Chișinău organizează, sub coordonarea prof. univ. dr. emerit Mihai Drecin, cea de-a XV-a sesiune a Simpozionului internațional de istorie financiar-bancară „Muncă, bani, bănci, cultură și politică (secolul XVIII – secolul XX/XXI)”.

„Pandemia ne-a împiedicat să organizăm ediția a XV-a, în anii 2020-2022. Ne dorim ca acum să reînnodăm șirul întâlnirilor noastre, în iunie 2023, cu o ediție jubiliară”, spune prof. univ. dr. emerit Mihai Drecin, sufletul manifestării științifice. La fel ca în anii trecuți, simpozionul se va desfășura pe trei secțiuni: Zarafi, cămătari și bănci în epoca modernă (sec. XVIII-1918), Institute de credit în epoca contemporană (1919-1989), Bănci și burse de valori în epoca post-decembristă (1990-până astăzi). „Suntem interesați să urmărim fenomenul bancar, nu numai la nivelul spațiului etno-geografic românesc, între Nistru și Tisa, izvoarele Ceremușului-Dunăre și Marea Neagră, cu ramificații în lumea macedoromânilor din Balcani, ci și la nivelul Europei Centrale și de Răsărit, între Marea Baltică și Marea Adriatică, Oder, Rin și Munții Urali”, precizează Mihai Drecin.

Cei interesați să participe sunt așteptați să se înscrie, până la data de 15 martie 2023, precizând: nume, prenume, grad didactic și științific, locul de muncă, titlul comunicării, în limba română și limba engleză și un scurt rezumat al lucrării, în limba engleză. Înscrierile se fac prin email, la adresele: drecin_mihai@yahoo.com (pentru participanții români), respectiv: emiliagale@yahoo.com (participanții din străinătate).