Admitere la Facultatea de Litere - 225 de locuri, din care 70 bugetate

Facultatea de Litere a Universității din Oradea a stabilit calendarul admiterii pentru sesiunea din iulie. Pentru anul universitar 2021 - 2022 sunt disponibile, pe specializări, 225 de locuri din care 70 bugetate. 

Admiterea la Facultatea de Litere începe pe 5 iulie cu înscrierea candidaților, care se poate face până pe 22 iulie. Pe 23 iulie 2021, va avea loc afișarea rezultatelor, între 26 și 29 iulie confirmarea ocupării locului obținut ca urmare a concursului și, pe 30 iulie, afișarea rezultatelor finale.

Înscrierea se va desfășura online, iar departajarea candidaților se va face exclusiv pe baza mediei de la bacalaureat. Facultatea de Litere este singura care oferă dublă specializare, competențe la două limbi străine.

Conform celor comunicate de reprezentanții facultății, instituția asigură absolvenților lor competențe de comunicare în două sau trei limbi străine, competențe în domeniul traducerilor, competențe culturale și pedagogice.

Numărul de locuri disponibile pentru anul universitar 2021 - 2022 este: Franceză - Engleză/Germană/Română 50 locuri - 10 bugetate, Engleză - Franceză/Germană/Română 100 locuri - 25 bugetate, Germană - Franceză/Engleză/Română 25 locuri - 10 bugetate și Română - Franceză/ Engleză/Germană 50 locuri - 25 bugetate.

Admitere la Facultatea de Arte Vizuale 

Facultatea de Arte Vizuale a Universității din Oradea a stabilit calendarul admiterii pentru anul de studii 2021-2022, la studii de licență și master. Încă nu se cunoaște numărul exact de locuri.

Specializările la programul de învățământ studii de licență de anul acesta sunt: grafică, pictură, design, arte decorative, modă-design vestimentar. Pentru programul de master specializările disponibile vor fi: design de obiect, modă și ambient, respectiv, arte plastice și multimedia.

Prima sesiune de admitere pentru studiile de licență din acest an se va desfășura în iulie. În perioada 12-17 iulie va avea loc înscrierea candidaților. Data limită de trimitere a portofoliilor și proiectelor este 19 iulie. Pe 20 iulie se va susține proba unică sau notarea. Perioada de confirmare a ocupării locului va fi 22 - 23 iulie și 26 iulie 2021. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 27 iulie.

Mai multe detalii, inclusiv cu privire la studiile de master, acte necesare și metodologia desfășurării concursului pot fi găsite la adresa: arte.uoradea.ro.