Pentru elevii din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Dacia, ziua de vineri a fost una specială, ziua în care şi-au luat rămas bun de la şcoala în care au trăit clipe frumoase, s-au format ca viitori tineri de succes şi au legat prietenii care vor dura toată viaţa. Evenimentul, la care au participat profesori, părinţi, rude şi prieteni, a avut loc în sala de sport a instituţiei de învăţământ, prilej cu care au fost premiaţi toti elevii cu rezultate bune la olimpiadele şi concursurile şcolare din acest an.

Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare şi cu buchete de flori în mâini, elevii din clasele terminale au trăit vineri emoţii intense, lăsând pe băncile şcolii amintirile din toţi aceşti ani şi deschizându-şi braţele pentru cele care vor urma în anii de liceu. Momente speciale au trăit toţi participanţii, elevi, părinţi, bunici şi dascăli, fiind o zi a bilanţului, a oferirii premiilor şi felicitărilor. "Educaţia trebuie să fie mereu îndrumată şi acest lucru începe din familie şi continuă în şcoală, dar şcoala nu poate înlocui educaţia dată de părinţi. Efortul educativ îşi găseşte eficienţa dorită doar atunci când între cei doi factori, şcoală şi familie, există o conlucrare în interesul comun al copilului. Între Şcoala Gimnazială Dacia şi dumneavoastră, dragi părinţi, pot spune că a existat un parteneriat real, serios şi sincer, oferindu-le absolvenţilor de astăzi o educaţie sănătoasă, care să-i faca competitivi pentru provocările ce urmează", afirma prof. Florian Hava, directorul instituţiei de învăţământ, care a moderat festivitatea de premiere, alături de directorul adjunct, prof. Diana Simina. În continuare, a fost rândul elevilor să-şi îndrepte gândurile spre cei care i-au îndrumat în aceşti ani, gânduri transmise prin vocile elevelor Rebeca Baciu, din clasa a VIII-a A, şi Alexia Tărău, clasa a VIII-a D. "Cei mai buni sunt cei care fac din tine un om mai bun. Am avut parte de profesori extraordinari. Le mulţumim şi părinţilor pentru susţinere şi încurajare. Spunem adio unei etape importante din viaţa noastră pentru a întâmpina alta: liceul", a menţionat Rebeca Baciu. Şi elevii din clasa a VII-a au avut un mesaj de transmis, prin reprezentanţii lor Raisa Turcu Nistreanu şi Alex Novac Iuhas. Festivitatea a continuat cu predarea cheii succesului de către elevii de clasa a VIII-a către colegii lor mai mici, de clasa a VII-a, după care a avut loc premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade şcolare, precum şi a elevilor care au absolvit ciclul gimnazial cu media 10 pe cei patru ani (Rebeca Baciu - clasa a VIII-a A, Anda Popa - clasa a VIII-a C şi Alexia Ţărău clasa a VIII-a D. "În acest an, elevii Şcolii Dacia au obţinut nu mai puţin de 4.998 premii la olimpiade şi concursuri şcolare, dintre care 92 doar la olimpiade, numărul premiilor dublându-se faţă de anii anteriori", a menţionat prof. Florian Hava.

Elevii care au participat şi au obţinut premii la etapele naţionale ale olimpiadele şcolare sunt Daria Creţ (clasa a VI-a C), Tudor Sârca (clasa a VI-a C), Tudor Gherman (clasa a VIII-a A), Răzvan Bărbănţan (clasa a VI-a C), Ştefan Săcui - clasa a V-a A, precum şi membrii echipei de baschet, coordonaţi de prof. Alexandra Zamfir, toţi primind un premiu în valoare de 200 de lei din partea şcolii. Alţi 15 elevi cu rezultate bune la învăţătură au obţinut o tabără gratuită la Stâna de Vale, la cabana Gaudeamus a Universităţii Oradea. "Aveţi în faţă un examen foarte important pentru voi, al cărui rezultat vă poate marca semnificativ traseul în pregătirea profesională şi chiar în viaţă. Vă îndemn să abordaţi acest examen cu mult curaj, să aveţi încredere în forţele proprii şi să aveţi o gândire pozitivă", i-a încurajat, la final, prof. Florian Hava pe cei cărora le-a fost mai mult decât un dascăl în toţi aceşti ani.