În Sala Mare a Primăriei Oradea, miercuri 22 iunie, a avut loc deschiderea proiectului Erasmus+ „Growing up together – building future society together”, cu participanți din Islanda și Germania, prima temă abordată fiind „Tineretul în societatea de azi”.

 

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Femeilor Bihor în cadrul proiectului Erasmus+ „Growing up together - building future society together”, proiect realizat împreună cu partenerii din Islanda – Municipality of Hafnarffjordur și din Germania – Evangelische Kirchengemeinde zu Staaken.

„Acest proiect își propune să sprijine tinerii în reflectarea și extinderea propriului comportament, a propriilor viziuni asupra lumii și a propriilor posibilități de acțiune”, a declarat ing. Hajnalka – Annamária Georgies, președinta UFBO.

Potrivit acesteia, în urma acestui proiect, tinerii vor câștiga experiențe de auto-eficacitate, care să le sprijine dezvoltarea în indivizi încrezători și creativi în societatea națională și europeană.

În cadrul proiectului, se iau în calcul trei subiecte, și anume: „Tineretul în societatea de azi”, „Sustenabilitatea” și „Egalitatea de șanse”. Proiectul se desfășoară în Oradea, în perioada 20 - 27 iunie, iar joi, 22 iunie, a avut loc deschiderea acestuia și abordarea primei teme - „Tineretul în societatea de azi”.

La masa prezidiului, s-au aflat, printre alții, viceprimarul Arina Moș, comisarul şef de poliţie Ioana Indrieş, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Miorița Săteanu, fondatorul Uniunii Femeilor Bihor Oradea, cea care a condus „destinele” organizației timp de 23 de ani și cetățean de onoare al municipiului Oradea, conf. univ. dr. Claudia Timofte, de la Facultatea de Drept din Oradea, precum și preotul Mihai Vătămănelu, vicarul general al Episcopiei Greco-catolice de Oradea.

La această conferință, cuvântul susținut de ing. Miorita Săteanu s-a dorit a fi un sfat, o recomandare concretă, pentru ca tinerii să susțină societatea și să o conducă spre progres și prosperitate.

Expunerile au oferit tinerilor posibilități de a comenta și a se documenta asupra problemelor întâmpinate în societate. S-a evidențiat dorința de a elucida legile care oferă un plus de oportunitate tinerilor din punctul de vedere al pregătirii profesionale, al asistenței sociale, oferite tinerilor cu dizabilități, al egalității de șanse și al deschiderii spre creație, precum și dezvoltarea talentului nativ sau studiat. Răspunsurile au venit din partea membrilor prezidiului - persoanele abilitate care cunosc prin munca pe care o desfășoară exemple edificatoare care au fost primite de tineri cu încredere.