La Editura Polirom a apărut recent ediția a 18-a, revizuită și adăugită, a cursului „Limba germană. Simplu și eficient” de Orlando Balaș.

Volumul (408 pagini, format mare) apare într-o versiune mult diferită față de cele anterioare. Majoritatea textelor au fost schimbate, deoarece însăși realitatea din România și Europa, reflectată de aceste texte, s-a schimbat foarte mult din 2004, cînd a apărut prima ediție a cărții.

Textele lecțiilor și vocabularul sînt citite de doi vorbitori nativi de limbă germană, Dominique Faina și prof. univ. dr. Karl Katschthaler. Cel din urmă este și consultant științific al cărții, alături de alți specialiști din Germania și Austria: prof. univ. dr. dr. habil. mult Rudolf Windisch, prof. univ. dr. Margareth Lanzinger și dr. Arno Gerlach.

Fișierele audio, înregistrate și editate de Florin Silviu Sabău, pot fi ascultate ori prin scanarea unui cod QR care apare la fiecare lecție, ori pe site-ul editurii, pe pagina dedicată acestui volum. Concepția grafică modernă a acestei ediții se datorează unei echipe de redactori din care fac parte Ema Stoleriu, Radu Răileanu, Irina Lăcătușu și Raluca Tolcev.

Destinată elevilor, studenților și autodidacților care doresc să învețe rapid limba germană, cartea conține texte din domenii diferite, pentru dezvoltarea vocabularului, noțiuni de gramatică ilustrate cu exemple care facilitează înțelegerea structurii limbii germane, exerciții pentru consolidarea cunoștințelor, precum și cheia exercițiilor, pentru autoevaluare.

„Limba germană. Simplu şi eficient” explică într-o succesiune logică şi într-un limbaj accesibil cele mai importante fenomene de gramatică germană, ilustrîndu‑le cu numeroase exemple şi făcînd paralele cu fenomenele similare din limba română. Volumul este util și pentru promovarea cu succes a unor examene de competență lingvistică (DAF, ÖSD, Goethe-Zertifikat)

Cartea poate fi găsită în librăriile fizice și online sau poate fi comandată la editură la următorul link: https://polirom.ro/lexis/8303-limba-german%C4%83-simplu-%C5%9Fi-eficient.html