Elevii clasei a IV-a  de la Școala Gimnazială „Nestor Porumb” Tulca, coordonați de profesoara Sanda Mariana Iga, au răspuns, pentru al doilea an consecutiv, invitației  făcute de UNICEF de a se alătura unei inițiative globale derulată în perioada 11- 22 noiembrie, intitulată „Cea mai mare lecţie din lume”.  

Activitățile desfășurate în Săptămâna educației globale au culminat cu această oră, realizată în data de 17 noiembrie şi desfăşurată sub sloganul „Gândește ambiţios! Acțiune colectivă pentru limitarea impactului schimbărilor climatice”.  

În cadrul acestei ore, elevii au aflat despre acțiunile pe care le putem face pentru stoparea schimbărilor climatice. Activitatea a demarat cu redarea unui videoclip impresionant prezentat de Malala Yousafzai. După vizionarea acestui videoclip le-a fost prezentată tema activițății, o temă adaptate realității – momentul critic al zilelor noastre: Cum ne debarasăm responsabil de măștile folosite? „S-a încercat, în cadrul acestei activităţi, să li se explice elevilor: de ce purtăm mască în timpul pandemiei de COVID-19, unde și când, cum să purtăm corect masca, ce se întâmplă cu echipamentele personale de protecție folosite sau deteriorate, masca folosită e doar un alt gunoi, masca este refolosibilă sau de unică folosință? În 2020 avem pandemie, dar și poluare, astfel că întrebarea care se pune este cum rămânem prietenoși cu Planeta în pandemie? Cum aruncăm măștile și alte echipamente de protecţie personală?”, a explicat prof. Sanda Mariana Iga. Răspunsurile la aceste întrebări i-a motivat  pe elevi să acționeze atât în ceea ce privește sănătatea individuală, cât și cea colectivă și, nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte sănătatea planetei Pământ. „La sfârșitul acestei activități s-a conceput un plan  pentru realizarea obiectivului „Este lumea noastră!Să acționăm împreună!”, iar, din partea UNICEF, elevilor le-a fost pregătit un concurs, finalizat cu o tombolă cu premii”, a mai menţionat profesoara din Tulca.