Amendați anul trecut, la începutul lunii noiembrie, pentru că ar fi permis desfășurarea la clasă a activităților cu prezența fizică a elevilor deși acestea erau interzise din cauza pandemiei, reprezentanții Școlii Internaționale Oradea au câștigat procesul, sancțiunile fiind definitiv anulate.

Cercetările fuseseră declanșate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea și priveau infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

„În data de 3 noiembrie 2020, la unitatea de învăţământ International School of Oradea, cu sediul în municipiul Oradea, str. Armatei Române nr. 1F, nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bihor din 27.10.2020, în sensul că au fost organizate cursuri prin prezenţa fizică a elevilor în unitatea de învăţământ”, se arată într-un comunicat al parchetului.

International School of Oradea (ISO), reprezentată de avocat Claudiu Popovici, a obținut în instanță anularea definitivă a sancțiunilor aplicate pentru desfășurarea activităților de after-school în  perioada  restricțiilor  impuse  de  către  autorități  instituțiilor  de  învățământ  în  luna noiembrie 2020.

De asemenea, dosarul penal deschis pentru anchetarea prezenței fizice a elevilor în incinta ISO a fost finalizat cu succes, fiind obținută o soluție de clasare.

ISO, prin vocea reprezentantului său, avocat Popovici Claudiu, a susținut la acel moment că desfășurarea activităților de after-school erau permise întrucât erau reglementate de alte acte normative decât cele prin care s-au impus restricțiile, aceste susțineri fiind confirmate de către instanța de judecată care a anulat definitiv sancțiunile aplicate.

„Asigurăm toți colaboratorii și reprezentanții elevilor noștri că International School of Oradea urmărește cu atenție reglementările legale, desfășurarea cursurilor fiind realizată în condiții de maximă siguranță sanitară”, se afirmă într-un comunicat al ISO.