Atelierele peștișorului Ovi i-au adus din nou împreună pe cei mici și pe cei mari, subiectele în jurul cărora s-a discutat fiind poluarea și seceta.

„Peripețiile lui Ovi” este un proiect educațional dezvoltat de echipa Apele Române.

„A fost odată ca niciodată un peștișor auriu, pe nume Ovi. Acesta trăia fericit în acvariul lui cu apă curată, până într-o zi când ajunge în apa murdară a orașului. Aici se întâlnește cu PETștele și MEDoZA care prind viață și devin adevărate capcane”, așa au început peripețiile jocului alături de micii ecologiști de la Școala Primară Americano-Română (American Romanian Elementary School).

„Povestea lui Ovi este povestea tuturor viețuitoarelor din apă care, din neglijența oamenilor, ajung să se confrunte cu probleme generate de poluarea cu plastic sau substanțe chimice”, menționează Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.

Școala de vară s-a finalizat cu o vizită la barajul Prizei de Apă Oradea. Aici, copiii au învățat despre rolul unui lac de acumulare atât pentru perioadele cu viituri, cât și pentru perioadele grele de secetă.

Cartea „Peripețiile lui Ovi” face parte din proiectul „Să păstrăm apele curate!”, coordonat de Apele Române. Pentru lectură individuală, cartea vă stă la dispoziție la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.