În intervalul 28 octombrie – 1 noiembrie s-a derulat a doua etapă a proiectului educativ „Punți peste timp. Oradea-Chișinău 2019” coordonat de prof. dr. Livia Ghiurcuța și prof. Carmen Bubela, proiect inițiat de Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Această activitate a constat în deplasarea la Chișinău a unui grup format din 42 de elevi ai liceului, precum și profesorii Gheorghe Tirla și Rodica Turcaș. Alături de aceștia au mai participat Elena Carp, reprezentanta părinților, și Rodica Opriș din partea bibliotecii Universității din Oradea care a făcut o importantă donație de carte Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, Republica Moldova, partenerul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” de peste Prut. Din partea Primăriei Municipiului Oradea, care a cofinanțat proiectul în anii 2018 și 2019, a participat prof. Ioan Micu, fost director al liceului. Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” țin să mulțumească primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, consilierului primarului pe perioada derulării activităților cuprinse în Centenarul Marii Uniri, Grigore Morar, și nu în ultimul rând inspectorului școlar general prof. Alin Novac-Iuhas pentru sprijinul acordat în derularea activităților educative, didactice și culturale cuprinse în schimburile de experiență desfășurate pe parcursul celor 2 ani, la care au participat peste 150 de elevi și 30 de profesori din ambele instituții de învățământ.

Lăzăriștii au avut parte de un frumos schimb cultural, religios, etnografic și instructiv-educativ prin programul organizat de grupul țintă din Chișinău. Au fost vizitate, printre altele, Castelul Mimi cu o vechime de peste 100 de ani (ridicat în anul 1893), situat în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, Palatul Grand Elysée, din același raion, Mănăstirea Curchi și Complexul Muzeal Orheiul Vechi, Președinția Republicii Moldova, precum și Muzeul Național de Istorie și Etnografie Naturală, iar la întoarcere au vizitat Palatul Culturii din Iași și centrul istoric și religios al orașului moldav.