Elevii claselor a XII-a și a XIII-a, seral și frecvență redusă, susțin de azi și până joi simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat. În Bihor pentru susținerea probelor sunt înscriși 4.056 de elevi împărțiți în 50 de centre de examen.

 

Prima probă, cea scrisă la Limba şi literatura română, are loc astăzi, 4 martie, marți se va desfășura proba obligatorie a profilului, miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi - Limba şi literatura maternă.

În județul Bihor, susțin probele din cadrul simulării în condiții speciale 15 elevi, de la nivelul a 6 centre de examen.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9.00, accesul elevilor fiind permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării examenului este de trei ore.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor și competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15.00, pe pagina dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Comunicarea rezultatelor obținute la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024 se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi  analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului.