„Animalele talentate” ale Companiei teatrale Trendart-Comoara cu Povești Oradea au cucerit ieri, 11 februarie, inimile a mii de copii, de toate vârstele, cu prilejul celor două spectacole pe care actorii orădeni le-au jucat la Școlile Gimnaziale „Ioan Slavici” și „Nicolae Bălcescu” din Oradea.

Ieri, a fost o zi specială pentru actorii Companiei teatrale Trendart-Comoara cu Povești Oradea, care au prezentat spectacolul de teatru-divertiment „Animalele... au talent”, de la ora 9.00, la Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, iar de la ora 11.00, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Este vorba despre un spectacol de teatru-divertisment atât pentru copii, cât şi pentru părinţi şi bunici.

Pe ritmul lui Ceaikovski, al Marşului lui Radetzki, pe timpii Nunţii lui Figaro sau în paşi de samba, elevii și cadrele didactice au savurat pur și simplu piesa de teatru, cântând și dansând alături de actori.

Din distribuţie fac parte actorii: Nora Tiu Chiriac, Loredana Ionaş, Daniel Teszler şi Carla Manea, iar regia artistică este semnată de Marius Aron şi Nora Tiu Chiriac. Scenografia şi textul sunt asigurate de Csuri Emese, în vreme ce mixajul şi înregistrările de studio poartă amprenta inginerului Veres Laszlo, în managementul lui Marius Aron şi Eric Christian Aron.

„Recomand cu drag Comoara cu povești Oradea-Trendart Company, deoarece sunt o echipă foarte talentată și iubitoare de copii, dar și pentru darul de a transmite informații educative într-un mod plăcut și distractiv”, a scris prof. Daliana Măgulean, de la Școala „Ioan Slavici”, pe pagina de Facebook a Companiei.

Vizionând acest spectacol, copiii învață că este important să ai încredere în forțele proprii, dacă vrei să reușești în viață, că pentru a face o treabă bună, trebuie să ne ajutăm unul pe altul, și că „Dacă rău faci, rău primești, bine faci, bine primești!”

„Mulțumim pentru invitație tuturor cadrelor didactice care s-au implicat în organizarea evenimentelor, de asemenea, mulțumim profesorilor de sport de la cele două instituții de învățământ, care ne-au oferit din timpul lor, pentru a putea monta decorul și a prezenta spectacolele, în timp util, pentru copii!”, au transmis reprezentanții Companiei.

FOTO: Daliana MĂGULEAN