Oradea devine tot mai importantă pe scena roboticii internaționale. O dovadă în acest sens sunt și rezultatele obținute la Minoan Robotsports Competition Global Olympiad din Grecia, unde studenți și elevi de le Universitatea din Oradea, Liceul Don Orione, Liceul „Iosif Vulcan” și Liceul „Onisofor Ghibu” au obținut rezultate excelente.

Robotics Club Oradea se întoarce acasă cu o colecție impresionantă de premii după participarea la Minoan Robotsports Competition Global Olympiad, care a avut loc în perioada 7 și 10 aprilie în Heraklion, Grecia. Echipele orădene au concurat alături de peste 2000 de participanți din Bulgaria, Cehia, Cipru, Coreea de Sud, Croația, Egipt, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Malta, Republica Cehă și Ucraina.

Echipa TOR a obținut locul 3 la proba „Mega Sumo”, formată din studenții de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, cu membri Oana Gal, Ilie Cuciula, Sebastian Lăzuran, Daniel Anton fiind coordonați de dr. ing. Flaviu Birouaș.

De asemenea, echipa TAP a ocupat locul 1 la proba „Obstacle Race Humanoid”, locul 2 la proba „Wrestling Humanoid” și locul 2 la proba „Weightlifting Humanoid”, echipă coordonată de studentul Ilie Cuciula și membrii: Cristian Băloi și Bogdan Popa, elevi la Liceul Don Orione.

Echipa SQRT - Connect Group, formată din studenții de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, cu membri Cătălin Mociar, Andrei Iuhas și Ștefan Szabo și coordonată de asist. drd. ing. Daniel Anton, a obținut locul 1 la proba „Line Follower Classic” și locul 2 la proba „Line Follower Enhanced”. În plus, echipa Dacia Libera, formată din elevul Robert Kopanyi de la Liceul „Iosif Vulcan” Oradea și îndrumată de Flaviu Birouaș, a ocupat locul 1 la proba „Weightlifting Humanoid” și locul 2 la proba „Obstacle Race Humanoid”. De asemenea, echipa BITS, formată din elevii de la Liceul „Onisofor Ghibu”, cu membri Răzvan Mociar și Andrei Bar și coordonată de studentul Mociar Cătălin, a obținut locul 1 și 2 la proba „Line Follower Classic” și locul 1 la proba „Line Follower Enhanced”.

„Participanții sunt mândri de  performanțele obținute și sunt bucuroși că au reprezentat cu succes România la această competiție internațională”, se afirmă într-un comunicat al Robotics Club Oradea.

Orădenii sunt așteptați acasă pentru a continua pregătirile pentru Competiția Internaționala Robotics Championship, aflată la ediția a 11-a.

Robotics Championship va avea loc în Oradea în perioada 20 și 22 aprilie 2023.