Potrivit unui comunicat de presă, în județul Bihor vor fi disponibile două Biblioteci Mobile ale proiectului NoMAD Library. După ce, în data de 9 iulie, a fost inaugurată biblioteca mobilă din Poiana Glăvoi, în 23 iulie va fi amplasată una în Şuncuiuş.

Intitulată Igloo-ul Viitorului biblioteca mobilă care va fi amplasată la Șuncuiu va rămâne la dispoziţia turiştilor până la finalul lunii octombrie.

„În Igloo-ul Viitorului se vor găsi cărți despre știință și tehnică. S-a ales această locație datorită faptului că este o arie natural de importanță floristică și avem ca obiective turistice: peștera Vântului cea mai lungă din România, peștera Unguru Mare, Via Ferrata”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Membrii Asociației Exploratorilor Pușcații au inaugurat de Ziua copilului primele două Bibliotecile Mobile situate în fața Colegiului Economic Arad. Acestea au fost amplasate pentru prezentare și promovare a proiectului, dar și a strângerilor de fonduri și donații de cărți necesare derulării conceptului. De asemenea, tot în Arad se găsește și Igloo-ul SF poziționat pe plaja din localitatea Ghioroc, numit și Litoralul de Vest.

Cea de-a treia Bibliotecă Mobilă a fost amplasată în cheile Turzii în data de 25 iunie şi este  intitulată Igloo-ul Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului, care găzduiește în jur de 400 de cărți cu tematica în filozofie și psihologie.

Cea de-a patra Bibliotecă Mobilă a fost amplasată în incinta din Muzeul Castelul Corvinilor în data de 3 iulie, intitulată Igloo-ul Trecutului, care găzduiește în jur de 300-350 de cărți cu tematica în istorie.

În 9 iulie, a fost montată biblioteca numărul 5 din proiectul NoMad Library în Poiana Glăvoi (Bihor), Igloo-ul Vieții, care găzduiește peste 300 de cărți cu teme și elemente despre viață, despre om și natură, floră și faună.