Peste 2.300 de elevii de clasa întâi din judeţul Bihor au fost implicați de polițiștii de prevenire într-un proiect preventiv-educativ.

Pe parcursul anului şcolar 2023 - 2024, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației, continuă Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, în mediul online, precum și în perioada vacanțelor.

Programul are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor.

Pe parcursul acestui an școlar, în cadrul proiectului s-au înscris 104 clase de elevi, din 69 de unități școlare din mediul urban și din mediul rural, pentru a fi implicate în activități pe teme privind siguranța copiilor. Au participat elevi din Oradea, Marghita, Beiuș, Aleșd, Vașcău, Nucet, Ștei, Bratca, Buntești, Cefa, Cetariu, Chișlaz, Buntești, Rieni, Lăzăreni, Holod, Husasău de Tinca, Borod, Sânicolau Român, Tinca, Derna, Popești, Nojorid, Uileacu de Beiuș, Urviș de Beiuș, Holod, Rieni, Dobrești, Oșorhei, Buduslău, Tărian, Lazuri de Beiuș, Șimian, Sârbi, Diosig, Roșiori, Tulca, Finiș, Biharia, Sântandrei, Biharia, Paleu, Bulz, Rontău, Buntești, Avram Iancu, Cefa, Paleu, Șuncuiuș.

În perioada decembrie 2023 - ianuarie 2024, polițiștii de prevenire bihoreni au derulat 21 de activități preventive cu elevii, pe teme preventive cum ar fi „Copilul și accesarea internetului”, „Când părinții lipsesc de acasă”, „Siguranța în vacanța de iarnă”, „Prevenirea recunoașterea și gestionarea bullying-ului”, „Siguranța în clasă”, „Siguranța în pauză”, „Traversarea carosabilului”, „Mersul pe bicicletă în siguranță”, „Copilul ca pasager”, „Deplasarea pe stradă”, „Situațiile periculoase”. În interacțiunea cu elevii, polițiștii bihoreni folosesc o serie de materiale preventive, broșuri, pliante, filmulețe educative și diverse jocuri complexe şi atractive, destinate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.