În cadrul Programului Național ,,Școala Altfel”, în Școala Gimnazială „Ioan Slavici” din Oradea, au poposit veselia, buna dispoziție și spectacolul interactiv, prin vizita Companiei Teatrale „Comoara cu povești”, care a pus în scenă piesa „Povestea fabulei”.

Spectacolul este inedit și interesant prin însuși titlul său! Fabula este mai rar studiată în școli, în ultimii ani, dar elevii au savurat esența fabulei, prin fiecare moment al spectacolului. Astfel, au fost prezentate fabulele: „Corbul și vulpea”, „Vulpea și barza” „Șarpele și ceasornicarul”, „Greierele și furnica”. Cea din urmă fabulă a fost cea mai cunoscută de către elevi!

Prin decor, aranjamentul muzical, prezența scenică, interpretarea desăvârșită a rolurilor, mânuirea păpușilor, coregrafie adaptată momentului și interacțiunea cu publicul școlar, putem afirma că spectacolul a fost o reușită, un succes actoricesc, o oportunitate de relaxare, o șansă de corelare a cunoștințelor și competențelor dobândite la clasă de către copiii de la clasa pregătitoare A, elevii din clasele I-IV și, parțial, de la clasele gimnaziale, secția română.

Spectacolul interactiv a scos la iveală curajul, talentul la dans, zâmbetul, bucuria, prietenia și voioșia copiilor. Elevii clasei a III-a A au fost dornici să imortalizeze momentul întâlnirii cu trupa de teatru, printr-o fotografie de grup, iar după spectacol, au realizat o lucrare cu desen și impresii. Aceștia au afirmat faptul că au deja doi actori preferați, că doresc să mai participe la alte spectacole și că s-au simțit plăcut, foarte bine, amuzați, fericiți! Mulțumim tuturor celor care au facilitat acest spectacol, ca fiind parte a activităților extrașcolare în Programul Național „Școala Altfel”, program atât de îndrăgit de către elevi!

Prof. Cristița LUCA