Junior Achievement (JA) deschide, în acest an, sesiunea de proiecte spre a fi implementate în sistem hibrid, de orice cadru didactic, gratuit, indiferent de disciplina predată, și le oferă tuturor un pachet de traininguri gratuite specifice disciplinelor cărora li se adresează.

Programele și proiectele JA se bucură de recunoașterea a mii de profesori din lume și din întreaga țară și pot fi implementate gratuit la clasă. În plus, profesorii beneficiază de traininguri pentru utilizarea soluțiilor de predare în sistem hibrid recomandate (Microsoft Teams, Google Classroom, platforme educaționale), dar și de acces la platforma LMS JA Inspire cu materiale didactice și resurse.

Curricula JA, permanent îmbunătățită, cuprinde în acest an și mai multe resurse interactive adaptate educației în sistem hibrid. Programele (de educație antreprenorială, educație economică, educație financiară, educație pentru orientare profesională, educație pentru sănătate, educație STEM și pentru dezvoltarea abilităților de viață) și, implicit, resursele acestora, sunt dezvoltate conform nevoilor tinerilor și adaptate fiecărui nivel de învățământ, de la clasa zero până la clasa a XII-a și chiar universitate, în cazul programului de antreprenoriat. Toate programele includ metode și tehnici moderne de învățare.

Înscrierea la programele Junior Achievement este foarte ușoară: profesorii interesați trebuie doar să consulte broșura educațională, disponibilă la jar.ro/brosura, să își deschidă un cont de profesor pe jaromania.org, iar apoi, din cont, să încheie, cu aprobarea școlii, un acord pentru implementarea programelor Junior Achievement. Odată semnat acest acord, programele devin disponibile imediat în contul de profesor, iar manualele tipărite ajung la clasă în câteva zile.