Elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani, echivalentul claselor a XI-a și a XII-a, în Marea Britanie, se pot înscrie, până pe 22 decembrie, într-un nou program de burse.

Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ș.a.m.d. De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie. În anii trecuți peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți de prestigiu, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics. Ultima zi de înscriere este 22 decembrie 2022.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei.

Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt o taxă nereturnabilă în valoare de 25 lei, atunci când elevul își înscrie aplicația în cadrul acestui concurs și o taxă de 1.250 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie (la care se adaugă costurile privind asigurarea medicală și costurile privind viza).

Elevii care vor burse complete, trebuie să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, să fie în prezent (anul școlar – 2022-2023) în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie, venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2022 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire iar vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2023, între 16 și 17 ani si 6 luni (nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1 martie 2006 și 1 septembrie 2007).

Elevii pentru care venitul net al părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2022 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.