Copiii pasionați de studiul matematicii, fizicii și informaticii, se pot înscrie în Programul „Hai la Olimpiadă!” până pe 11 octombrie. În Bihor, conform informațiile de pe site-ul programului sunt două centre de pregătire, unul de matematică, coordonat de profesoara Gabriela Nan și unul de Fizică, coordonat de profesorul Bogdan Károly József.

Programul „Hai la Olimpiadă!” continuă și în anul școlar 2021-2022 prin susținerea a 54 de centre de pregătire pentru performanță organizate pentru copiii din sistemul public de învățământ care vor să se pregătească la un nivel competitiv la matematică, fizică și informatică.

Astfel, până pe 11 octombrie, copiii pasionați de studiul uneia dintre cele trei materii se pot înscrie într-unul dintre centrele organizate în 26 de localități.

Printre elevii care beneficiază de pregătire auxiliară se află și Lorincz Carla elevă la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea care se pregătește de 3 ani în centrul „Hai La Olimpiadă!”, la matematică. Carla a aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesoara ei de matematică. Rezultatele imediate și atmosfera plăcută în care se desfășoară activitatea în centrul de pregătire, au motivat-o să participe la fiecare oră de curs. Eleva spune că datorită pregătirii din centru a reușit să obțină premii la diferite olimpiade și concursuri la care a participat. Printre aceste premii se numără medalia de bronz la Olimpiada Națională de Matematică și premiul întâi, doi ani consecutivi la Olimpiada Județeană de Matematică.

Însă, „cea mai mare realizare a fost să îmi dau seama că mai am foarte multe lucruri de învățat și asta m-a motivat să lucrez și mai mult”, a completat Carla.

Colegilor mai mici care doresc să facă performanță, le recomandă să lucreze cât mai mult, să nu renunțe niciodată și să învețe să rămână stăpâni pe situație atunci când vor fi nevoiți să demonstreze ceea ce pot, pentru că nimic nu este imposibil. În final, nu e important punctul de start ci unde au ajuns datorită pasiunii lor.

În anul școlar 2020-2021, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, peste 5.000 de copii au continuat să studieze în centrele de pregătire pentru performanță, sub îndrumarea a 341 de profesori de elită. Împreună cu toți acești profesori speciali, este susținută pregătirea unor noi generații, copii ce vor deveni la rândul lor profesori, formatori de opinie, profesioniști.

Pe lângă susținerea celor 54 de centre, programul „Hai la Olimpiadă!” include și sprijinirea pregătirii și participării elevilor români la Olimpiadele Internaționale de fizică, matematică și informatică. Doar în ultimul an școlar, participanții din România au câștigat patru medalii de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică, unde au participat opt elevi din România, trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune la Olimpiada Internațională de Matematică.

Cursurile de pregătire sunt gratuite și se vor ține fizic sau on-line, în conformitate cu normele impuse pentru fiecare localitate. Detalii despre cum se derulează programul, unde se află cele 54 de centre de pregătire, care este modalitatea de înscriere sunt accesibile pe hailaolimpiada.ro.

Programul „Hai la Olimpiadă!” a fost lansat în 2012 de Fundația eMAG cu intenția de a oferi sprijin tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii și profesori deopotrivă.