În plină vacanță, Asociația „Ave Miriam˝ și Parohia Greco-Catolică au organizat tradiționala tabără de vară a Oratoriului „Colț de Rai˝.

La evenimentul desfășurat la mijlocul lunii iulie, au participat 21 de copii, cei mai mici fiind însoțiți de mamele lor, care s-au alăturat staffului format din profesoara Carmen-Agneta Zima, coordonatoarea taberei, Cristian Laza și pr. Zorel Zima, din partea Asociației „Ave Miriam˝.

Ediția din acest an și-a avut „cartierul general˝ la o pensiune din comuna clujeană Săcuieu, de unde participanții au plecat și în câteva drumeții care de care mai incitante, după cum preciza părintele Zorel Zima, protopopul greco-catolic al Beiușului și președinte al Asociației „Ave Miriam˝. Interlocutorul nostru a enumerat câteva dintre obiectivele vizitate - Cetatea Bologa, Moara de apă, Cascada Vălul miresei, Vârful Vlădeasa și arborele Sequoia de la care și-a luat numele și pensiunea gazdă. Ca de obicei, mai spunea părintele Zorel Zima, au avut loc momente de rugăciune și cateheză biblică, acestea desfășurându-se zilnic, timp de 20-30 de minute, după care copiii și însoțitorii lor au participat la jocuri sportive și comunitare, dintre care partidele de fotbal au fost cele mai încinse.

Părintele protopop Zorel Zima a mulțumit sponsorilor care au contribuit, alături de Parohia Greco-Catolică Beiuș, la reușita celei de-a șaptea ediții a Taberei de vară „Să mergem împreună˝, printre instituțiile și persoanele fizice care au susținut cu generozitate proiectul numărându-se și Reuniunea Mariană locală.

Cât despre scopul taberei de vară, părintele Zima a declarat că „este acesta al creării relațiilor interpersonale. Am trăit, în acești ani, o înstrăinare, oarecum. Copiii au fost dincolo de display-urile gadget-urilor lor și au o sete de a relaționa, o sete de a descoperi natura, și noi dorim să oferim aceste oportunități sociale, atât în activitățile săptămânale pe care le avem aici, la oratoriu, cât și în această tabără˝.

La finalul dialogului nostru, protopopul greco-catolic al Beiușului a subliniat caracterul ecumenic al taberei de vară pentru copii și al celorlalte activități organizate de Oratoriul „Colț de Rai˝:

„Activitățile sunt săptămânale, în timpul anului școlar, iar în vacanță, de două ori pe săptămână; este frecvența cu care ne-am obișnuit și noi, și copiii. Sunt ateliere de desen sau de lucru manual, la care se adaugă, bineînțeles, jocurile în aer liber sau în sala de jocuri. Totul este organizat fără nicio tentă de îndoctrinare, așa după cum comunitatea locală a și observat. Păstrăm această abordare ecumenică, și în tabără am avut copii de diverse confesiuni, și aici, la activitățile de la oratoriu, dorind să transmitem, să inspirăm o abordare creștină, în spirit de iubire și fraternitate a vieții, și chiar vedem că tinerii, copii, trăiesc această bucurie a prieteniei!˝