Elevii din două clase, de la Liceul de Arte, au participat marți, de la ora 11.00, la Comuniteca Oradea, la o întâlnire cu polițiștii, pentru a învăța cum să se ferească de pericolele on-line.

 

Copiii din clasa a doua, coordonați de Valeria Bunica, împreună cu cei din clasa a treia, coordonați de Lucia Galan, de la Liceul de Arte din Oradea, au participat marți, 21 mai, la un atelier de informare privind siguranţa pe Internet, sub genericul „Educație digitală pentru cei mici”. Scopul activității a fost informarea cu privire la principalele modalități de utilizare în siguranță a Internetului. Au fost dezbătute teme referitoare la siguranța pe Internet, reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane etc. Micuții au fost foarte receptivi, ascultând sfaturile polițiștilor și implicându-se în dialog.

Evenimentul a făcut parte din „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, campanie desfășurată la nivel național de Inspectoratul de Poliție, care urmăreşte sensibilizarea cetățenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, a unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale. În cadrul ei, polițiștii bihoreni au organizat acțiuni preventive, ateliere de informare, cafeneaua prevenirii, expoziție de desene, jocuri, concursuri și alte surprize pentru cei mici și cei mari.