Elevi de la școli din zece județe s-au întrecut, la final de săptămână, într-o amplă competiție regională, de educație rutieră. Scopul a fost formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost implicați, în perioada 10 – 12 mai, într-un amplu concurs de educație rutieră, organizat în Șuncuiuș. În competiție au fost angrenate zece echipaje de elevi din clasele I – VIII, reprezentând zece județe, respectiv câte un echipaj din Bihor, Alba, Mureș, Caraș – Severin, Dâmbovița, Arad, Cluj, Sibiu, Maramureș și Vaslui. În cadrul concursului, elevii de gimnaziu participanţi au avut de parcurs un traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală, și o proba teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor privind normele rutiere. Cele trei probe au fost jurizate de polițiștii bihoreni. Fiecare echipaj participant a avut în componenţă trei elevi, care au avut ocazia de a-şi dovedi, în timpul concursului, cunoştinţele acumulate în materie de educaţie rutieră.

În urma susținerii celor trei probe: teorie, îndemânare pe bicicletă – poligon și parc școală, la „Echipe”, locul I a fost ocupat de Școala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin - Mureș, formată din elevii Adrian Moldovan, Diana Moldovan, Cristina Zajzon (prof. Dănuț Moldovan), la „Individual primar”, pe locul I s-a clasat Adrian Moldovan, de la Școala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin - Mureș, la „Individual gimnaziu” – Nonuț Lazău, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș - Bihor, la „Parc școală primar” - Adrian Moldovan, Școala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin - Mureș, la „Parc școală gimnaziu” – Rareș Purcel, Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu-Criș Arad, la „Poligon primar” David Haragoș, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș Bihor, la „Poligon gimnaziu” Nonuț Lazău, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș - Bihor, la „Teorie primar” Victor Repede, Școala Gimnazială Nr.1 Bocșa, Caraș Severin, iar la „Teorie gimnaziu”, Cristina Zajzon, Școala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin - Mureș.

La finalul competiției, participanții au fost recompensați de organizatori cu premii și diplome. Concursul de Educaţie Rutieră „Memorialul Matei Virgil”, organizat de Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Consiliul Județean Bihor – Centrul de Informare și Promovare Turistică, ajuns la cea de-a cincea ediție, face parte din acțiunile cuprinse în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene al Ministerului Educației Naționale.