Școală în vacanță? Nu sună prea bine! Dacă e vacanță, vacanță să fie! Cu toate acestea, aproximativ 80 de elevi au participat la Școala de Vară, în limba engleză, cu durata de trei săptămâni, în perioada 23 iulie-11 august 2017.

 

Programul intensiv de limbă engleză, engleza interactivă, jocurile și activitățile antrenante, atelierele tematice și dramaturgia, toate acestea au fost coordonate de voluntarul american Maris Medina, cu sprijnul profesorilor din echipa liceului nostru. Elevii au fost împărțiți în patru grupe, după nivelul de pregătire la limba engleză.

Maris Medina, născută în Filipine, studiază jurnalismul la Universitatea din Maryland, SUA. Ea a aplicat la programul Learning Enterprises pentru a călători în Europa. Maris a stat la o familie-gazdă și s-a bucurat de numeroase activități (călărie, barbecue, plimbare cu bicicleta, Ziua Comunei, discuții interesante în parc cu noii prieteni, diverse vizite), precum și de farmecul României, ospitalitatea și căldura oamenilor cu care a interacționat în cele trei săptămâni la Suplacu de Barcău.

Prin acest program, elevii și adulții, deopotrivă, s-au bucurat să interacționeze în limba engleză cu un nativ, să cunoască o altă cultură pe viu și să își prezinte cultura și tradițiile autohtone. Cursurile de limbă engleză cu Maris au fost tratate cu seriozitate pedagogică, dar momentele hazlii au colorat atmosfera, astfel că durata unei întâlniri devenea parcă tot mai mică.

Ne bucurăm că am avut-o în mijlocul nostru pe Maris Medina! Îi urăm sănătate și prosperitate! Ne bucurăm, de asemenea, și că elevii au acceptat provocarea Școlii de Vară în limba engleză!

Vacanță plăcută în continuare!

Prof. Roxana POP