Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca a fost, în perioada 19-23 septembrie, gazda mobilității „Mobile Application And Education”, din cadrul proiectului Erasmus+ „Mobile Apps Help”, finanțat de Uniunea Europeană.

Au participat un număr de șase elevi și trei profesori de la școala coordonatoare, Skola mezinarodnich a verejnych vztahu, din Praga, Cehia, șase elevi și doi profesori de la Ardesen Sehit Omer Halisdemir Fen Lisesi din Rize, Turcia, respectiv șase elevi și patru profesori de la liceul tincan. Pe parcursul acestor zile, elevii implicați în proiect și-au dezvoltat cunoștințele privind aplicațiile folosite de telefoanele cu sistem de operare Android, au vizitat mai multe destinații turistice foarte apreciate, Castelul Corvinilor Hunedoara, municipiul Oradea, Panteonul Moților Țebea, respectiv barajul de pe Crișul Negru de la Ginta, musafirii străini fiind încântați de minunățiile țării noastre, acumulându-și multe amintiri frumoase.

La reușita acestei mobilități au contribuit directorul școlii, prof. Adriana Onița-Avram, alături de prof. Iuliu Orban, coordonator de proiect, precum și prof. Lola Aura Oana și prof. Margareta Ardelean.

Proiectul va continua în aprilie 2023 cu mobilitatea ce va avea loc în frumosul oraș Rize, situat pe țărmul Mării Negre, în nordul Turciei.