La jumătatea săptămânii trecute, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și-a sărbătorit patronul spiritual printr-un program foarte variat. În prima parte a zilei a avut loc o festivitate unde au fost premiați elevii merituoși, cei care au obținut rezultate la fazele județene și naționale ale olimpiadelor școlare, alături de ei fiind apreciați profesorii care i-au pregătit.

 

A urmat lansarea celui de-al 23-lea număr al revistei „Cântecul vârstelor”, proiect inițiat la împlinirea a 100 de ani de la nașterea poetului Lucian Blaga, în 1995. De asemenea, revista „Zâmbet de copil”, aflată la numărul 3, proiect al educatoarelor de la structura GPP nr. 20, a fost lansată în același cadru festiv. Ca de obicei, s-au depus flori la statuia poetului Lucian Blaga de către reprezentanți ai tuturor claselor.

Activitățile desfășurate în continuare au fost diverse: lansare de carte a scriitorului Mircea Pricăjan, activitate interdisciplinară ,,Flora și fauna în lirica lui Lucian Blaga”, activitate în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor intitulată „Sub semnul centenarului”, „Europa - casa mea - concurs interdisciplinar, Cupa Liceului Teoretic „Lucian Blaga” la fotbal, gimnaziu și liceu. De asemenea, au fost diseminate informații din proiectul Erasmus+ „Creșterea oportunităților de pe piața forței de muncă prin dezvoltarea competențelor TIC”, proiect prin care 12 elevi ai școlii au fost într-un stagiu de pregătire în Portugalia.

Ziua s-a finalizat cu un spectacol în Orășelul Copiilor, unde preșcolarii și elevii talentați au transmis publicului mesajul spiritului blagian: ,,Învățat e omul care nu termină niciodată de învățat”.