În sala multifuncțională a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea a avut loc, zilele trecute, o activitate cultural-artistică dedicată Zilei Naționale.

Sub îndrumarea doamnelor profesoare Otilia Filip și Codruța Mihuț, îmbrăcați în straie naționale de sărbătoare, elevii claselor a-XI-a B (cu specializarea Filologie) și a XII-a C (Științe sociale) au adus un elogiu Marii Uniri din 1918.

Într-o lume aflată în schimbare, cu repere și valori morale răsturnate și în care sentimentul patriotic pare să fi devenit desuet, liceenii au demonstrat că iubirea de țară nu poate fi nicicând scoasă din inimile românilor și că ei pot fi depozitarii tradițiilor noastre strămoșești pe care să le transmită mai departe.

Prin prezentări ale celor mai importante momente premergătoare Unirii sau ale înfăptuitorilor acesteia, prin vechi și frumoase cântece patriotice, printr-un recital de poezie aparținând unor poeți precum Mihai Eminescu, Adrian Păunescu, Radu Gyr sau Corneliu Vadim Tudor, prin dansuri populare tinerii români au demonstrat că generațiile de mâine nu își vor uita nicicând istoria și pe acei care au făcut posibilă Reîntregirea Țării.