Forumul Democrat German Bihor, în colaborare cu Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, a organizat duminică, 18 decembrie 2022, o seară intitulată Weihnachtsfest- Serbare de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a Universității Creștine Partium și s-a bucurat de o prezență frumoasă, alcătuită din părinți, cadre didactice, membri ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor dar și membri ai comunității germane din județul nostru.

Publicul a fost introdus în atmosfera de sărbătoare de către elevii din clasa pregătitoare Pescaru David și Hora Ruhama și de către elevul Glodan Mircea din clasa a VII- a, care au interpretat la pian colinde. Au fost urmați de către ,,Cvintetul de alamă” al Bisericii Penticostale Speranța din Oradea și de către trupele de dans ale comunității germane din Palota, ,,Wilde Rose” și ,,Mini Wilde Rose”, care au prezentat două dansuri nemțești specifice Crăciunului, Weihnachtsaufmarsch și Schustertanz, pregătite de Szilágyi Anamaria. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de elevii claselor pregătitoare A și IV-B, care au încălzit sufletele publicului cu colinde și binecuvântări, pe scena decorată cu mult talent și dăruire de către elevii liceului.

De asemenea, am rămas plăcut surprinși de talentul și creativitatea elevei din clasa a IX- a, Bagosi Fanni, care a scris și pus în scenă o scurtă piesă de teatru, iar colegii ei din clasele a cincea, a şaptea și a noua și-au demonstrat talentul actoricesc.

Ne-au încântat auzul trei coruri diferite, corul claselor a şapte și a zecea, dirijat de profesor Hora Marta, corul claselor a cincea și a şasea, dirijat de către prof. Pop Liliana, și corul elevilor de la Școala Gimnazială Dacia, condus de prof. Imre Csilla, iar elevele Suciu Buh Aria și Urs Rebeca din clasa I, au cântat melodia ,,Es war einmal im Dezember” și ,,O, Tannenbaum!”.

Trupele de dans ale Forumului Democrat al Germanilor din Bihor, „Enzian” și „Regenbogen”, pregătite de Szilágyi Anamaria, ne-au fermecat prin dansurile și costumele tradiționale nemțești, iar cei mai mici dintre dansatori, elevii clasei I-A, pregătiți și motivați de către învățătoarea, prof. Szabo Alexandra, ne-au umplut sufletele de bucurie cu ,,Dansul spiridușilor”.

A fost o seară plină de magie, bucurie, creativitate și talent, ce ne-a pregătit emoțional pentru ceea ce are să urmeze, și anume Sărbătoarea Crăciunului.

Aurelia FONAI