La Liceul de Arte, Concursul „Știi și câștigi” este așteptat cu nerăbdare, anual, de copiii care, fără să realizeze aproape, dau într-o zi măsură a ceea ce au învățat într-un întreg an școlar.

Vă mai amintiți de ultimele zile de școală? Zilele acelea în care abia așteptați să înceapă vacanță, dar mai aveați de trecut un hop, recapitularea întregii materii? Ei bine, profesoara Valeria Bunica, de la Liceul de Arte din Oradea, a reușit să transforme aceste momente în unele plăcute pentru întreaga clasă. Secretul este stimularea, într-un fel distractiv, a dorinței celor mici de a câștiga. Fie premii, fie recunoașterea și aprecierea întregii clase.

„Este o evaluare finală în care copiii răspund la întrebări din toată materia, parcursă, din toate doemniile: matematică și explorarea mediului, comunicare în limba română, arte vizuale și muzică. Copiii sunt încântați pentru că simt că sunt răsplătiți pentru munca depusă. Se pregătesc înainte, își reactualizează cunoștințele. Ținem acest concurs de două ori pe an. De obicei de 1 iunie și de Sf. Nicolae.  Premiile constau în dulciuri, rechizite etc. Le mulțumim părinților care s-au implicat și sponsorilor care ne-au ajutat. Sunt și premii de participare, așa că toți copiii câștigă câte ceva”, a declarat, pentru ziarul Crișana, Valeria Bunica. 

Copiii extrag la început bilețele cu numărul de intrare în concurs, iar apoi fiecare răspunde la 10 întrebări pe care le trage la sorți după ce învârte o „roată a norocului”. Se cumulează astfel un punctaj și, la final, în funcție de acesta, își aleg premiile.