Cadrele didactice de la Liceul de Arte din Oradea au organizat, ieri, de la ora 17.00, o nouă ediție a epoziției și concertului profesorilor. Evenimentul s-a desfășurat în sala festivă a Liceului de Arte, din imobilul de lângă Parcul Petőfi Sándor.

Organizat anual de Liceul de Arte, concertul și expoziția s-au bucurat de o prezență numeroasă. Pe scenă au urcat Rethi Gall Brigitta și Gall Attila care au cântat „Zigeunerweisen”, Op. 20 de Pablo de Sarasate, Pataki Ramona care a cântat aria „Habanera” de Georges Bizet, Ciprian Frunză care a cântat „Rhapsody in Blue” a lui George Gershwin, Ionela Pali, Beres Csilla, Ramona Pataki și Ancuța Pop Măslină care au cântat „Stille nacht” și „Colindul îngerilor”, acompaniați de Alex Seretoc (percuție), Ichim Beáta (violoncel), Lavinia Abrudan (vioară), Gloria Pogan (flaut), Sanda Marinău (pian) și Sebastian Hercuț (oboi), Anghelina și Nicodim Negruțiu care au cântat „Once in the long ago” de Kevin Kern, Alex Seretoc și Cristian Szekely care au cântat „Stick Trix” de Timm Pieper, Adrian Miescu, Petre Șinca, Andrei Moga și Denis Șerb, acompaniați de Orchestra „Doina Crișurilor”, care au cântat „Avant de mourir” de George Boulanger, „Rapsodia română” de George Enescu, „Sârbă concertantă” și „Ciocârlia”.

Expoziția a cuprins lucrări de Cristina Costolaș „Gold swan” (acrilic pe pânză și foiță de aur), David Maria, „Nud”, Domahidi Krisztina, „Oradea”, Fabian Emoke, „Lumini și umbre” Romina Hulban, „Metamorfoza III”, Anamaria Iștoc „Reconstituire 2022” (tehnică mixtă, colaj textil și sticlă), Janko Szep Noemi, „Grădini”, Ioana Klein, „Experimentul memoriei”, Kovacs Anett, „Umbrele trecutului”, Andreea Meza, „Recreere”, Nada Panait, „Untitle”, Claudia Peter, „Fereastra red, Fereastra blue”, Eliza Racz „Secret shadows” (acrilice pe pânză), Ervin Racz, „Natură statică” și Andrea Tapaszi, „Albastru și alb”.

Evenimentul a fost parte a unui proiect coordonat de directoarea Mihaela Bondor și adjuncta Nagy Gabriella, alături de profesorii Ciprian Frunză, Nada Panait, Andreea Meza și Anamaria Iștoc.