Crypto School oferă o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica în detaliu, pe înțelesul fiecărui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain şi piaţa cripto.

 

Prima serie de cursuri din Crypto School include: Bazele Blockchain, Bazele Cripto, Descentralizarea, Web3 și Metaversul, Noţiuni de trading, Strategii de trading și investiții. Finalizarea fiecărui curs oferă utilizatorilor din România nu doar un pachet de cunoștințe utile și certificate dar și recompense interesante în ecosistemul Binance. Cursurile de pe platformă sunt structurate pe niveluri pentru: începători, intermediari și avansați.

„Universitatea din Oradea, prin mijlocirea cadrelor didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (IETI), s-a alăturat și programului Global University Outreach, care integrează un curriculum fundamental de blockchain în programele academice a 22 de universități din întreaga lume. Prin această inițiativă, peste 300 de cadre didactice universitare au fost instruite în domeniul ingineriei și conformității blockchain”, spun cei de la Binance Academy.

„Programul pilot a fost executat printr-o abordare colaborativă, în mai multe etape, între Blockchain Center și Binance Academy. Inițial, accentul a fost pus pe elaborarea de programe specializate și sesiuni de instruire pentru cadrele didactice universitare. Bazându-se pe expertiza nou dobândită a educatorilor, Blockchain Center a colaborat cu conducerea universității pentru a finaliza programele academice și a implementa curricula dezvoltată studenților din universitățile participante”, explică organizatorii.

La nivel global, Binance Academy, sub egida căreia funcționează Crypto School, are 3,7 milioane de utilizatori noi. Până în prezent, 510.000 de participanți au finalizat cursuri, fiind atribuite 98.000 de certificate NFT. Versiunea în limba română a cursurilor a fost lansată în august și cuprinde deja peste 300 de articole informative în limba română.

Proiectul educațional Crypto School a fost lansat în decembrie 2023, de către Binance, în parteneriat cu InfoCons şi @Romania ONG.